VLASNIK UNIPROMA PEJOVIĆ: Gašenje KAP-a počelo u sredu

Tanjug

16. 12. 2021. u 17:58

GAŠENjE Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) počelo je u sredu 15. decembra, a planski treba da bude završeno do 31. decembra, izjavio je vlasnik kompanije Uniprom-KAP Veselin Pejović.

ВЛАСНИК УНИПРОМА ПЕЈОВИЋ: Гашење КАП-а почело у среду

KAP / Arhiva Novosti

Pejović je, u razgovoru za crnogorski radio Antena M, rekao da su prilikom sklapanja ugovora sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) tražili količinu energije 110MW.

-Prethodni menadžment EPCG nam je saopštio da može količina od 61 do 71 MW, i da bi KAP mogao da se snabdeva iz sopstvenih izvora. To sam prihvatio. Pristupili smo tada gašenju i KAP je ostao da radi na 174 ćelije, naveo je on, prenosi portal bankar.me.

Pejović je dodao da se 15. juna obratio menadžmentu EPCG i upoznao ih sa situacijom.

-Niko se za šest meseci nije našao ni da okrene broj telefona. Drugim dopisom, u oktobru, šaljemo urgenciju - šta je s tim pitanjem. Niko se ni o tom dopisu nije oglasio da bi me 15. novembra doveli pred svršen čin - poslali predlog ugovora za 2022. Mi u KAP-u najveću struju plaćamo 45 evra po MWh, rekao je Pejović.

EPCG, prema njegovim rečima, manipuliše.

-Građani treba da znaju da će im za par meseci poskupeti struja, a oni (EPCG) su hteli da to opravdaju preko KAP-a, da kažu mi smo KAP-u dali struju po 45 evra, a vama građani smo morali da poskupimo struju. Ja profit nisam sticao preko građana Crne Gore. Ovu moju odluku ne može niko da promeni, zaključio je Pejović.

BONUS VIDEO: OVAKVU FABRIKU DO SADA NISMO IMALI - Pogledajte kako rade roboti u postrojenju "BAS Boysen Abgassyste"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave