KO JE UBIO LJUBIŠU MRDAKA? Nikšićani traže rasvetljavanje ubistva sugrađanina

V. K.

10. 12. 2021. u 11:10

PROŠLO je više od mesec dana od tragičnog događaja – ubistva Ljubiše Mrdaka (51), radnika obezbeđenja nikšićke pošte, koji je izgubio život pokušavajući da zaustavi naoružane maskirane pljačkaše da otmu novac koji je bio namenjen penzionerima.

КО ЈЕ УБИО ЉУБИШУ МРДАКА? Никшићани траже расветљавање убиства суграђанина

UBIJEN Ljubiša Mrdak, Foto Privatna arhiva

Ljubiša je stradao, preko 400.000 evra nestalo. Trenutno je sedam osoba obuhvaćeno istragom, ali se još ne zna ko je povukao oroz na automatu i usmrtio Mrdaka, oficira VJ, pripadnika Sedmog bataljona, člana Kluba doborovoljnih davalaca krvi Sveti Sava, učesnika litija za odbranu svetinja SPC u Crnoj Gori.

U nedelju, 12. decembra, u 12 sati građani Nikšića ponovo će se okupiti na Trgu Šaka Petrovića sa zahtevom da se nadležni oglase ko je ubio Ljubišu Mrdaka.

- Državne institucije moraju da znaju da nećemo ćutati na njihovu nemarnost ili nedostatak hrabrosti za rešenje ovog slučaja i shodno tome ćemo sa Trga Šaka Petrovića poslati jasnu poruku da nećemo odustati dok počinioci ovog sramnog dela ne budu privedeni pravdi. Posle obraćanja državnim institucijama blokiraćemo kružni tok na 30 minuta, nakon čega ćemo u koloni poći do nove pošte i zapaliti sveće na mestu gde je naš brat Ljubiša ubijen. Pravda za Ljubišu - navodi se u saopštenju grupe građana, koja je do sada u dva navrata organizovala proteste zbog ubistva Mrdaka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri