OGLASILA SE MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: Gradićemo crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa pet zvezdica

V.K.

09. 12. 2021. u 18:42

POVODOM pisanja medija o navodnom zahtevu Mitropolije za saglasnost za idejno rešenje za građenje ”hotela, turističkog naselja sa četiri ili pet zvezdica i turističkog rizorta, trga, skvera, šetališta ili gradskog parka” dužni smo da ukratko obavestimo javnost o činjenicama u vezi sa tim zahtevom, stoji u saopštenju Mitropolije crnogorsko - primorske.

ОГЛАСИЛА СЕ МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА: Градићемо црквени дом уз Саборни храм, а не хотеле са пет звездица

Peđa Ristić

- S obzirom da su u zahtevu koji je objavljen jasno naznačene katastarske parcele na kojima se planira gradnja, mediji su lako mogli da utvrde da se radi o prostoru oko Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Dalje se u saopštenju naglašava da nije nikakva tajna da Mitropolija, još od osvećenja tog hrama 2013. godine, planira pored njega izgradnju crkvenog doma sa odgovarajućim sadržajima.

- Istina je da je Mitropolija u tu svrhu podnijela zahtev za saglasnost za idejno rešenje arghitektonskog projekta na obrascu 3 propisanom od strane nadležnog ministarstva u šta se svako može jednostavno uveriti na sajtu Vlade Crne Gore. Na tom obrascu su podeljene nadležnosti glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte, zavisno od veličine objekta i njihove namene i tekst obrasca nije u nadležnosti Mitropolije nego nadležnih organa.

- Dakle, svako ko gradi veliki objekat, u kakvu god svrhu da će da ga koristi, morao bi da zaokruži isti onaj izbor u kome se pominju hoteli i turistička naselja. Dakle, Mitropolija će, uz pomoć Božiju i vernoga naroda, graditi crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa četiri ili pet zvezdica - navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)