TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: Počele "Pljevaljske novembarske svečanosti"

M. D.

02. 11. 2021. u 17:14

U SKLOPU obeležavanja proslave 20. novembra, Dana opštine Pljevlja i ove, kao i prethodnih godina, realizovaće se Pljevaljske novembarske svečanosti, a na taj način će se kao i ranije obeležiti Dan opštine.

ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА: Почеле Пљеваљске новембарске свечаности

M.Drobnjak

Tradicionalna kulturna manifestacija „Pljevaljske novembarske svečanosti“, koju pljevaljska lokalna uprava  već 14 godina uspešno organizuje u okviru proslave Dana Opštine, počela je u ponedeljak predstavom za decu „Santiago od mora“ i trajaće ceo novembar mesec.

Za ovogodišnje izdanje pripremljeno je oko 30 programa koji će se najvećim delom održavati u ustanovama kulture smeštenim u Domu kulture.

Predstavnici Organizacionog odbora za pripremu Pljevaljskih novembarskih svečanosti predstavili su celokupan program, koji će brojnim kulturnim sadržajima – pozorišnim, muzičkim, likovnim, književnim, dečijim, upotpuniti kulturnu ponudu Pljevalja tokom novembra.

Sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Emina Salihović kazala je  da će tokom novembra sugrađanima biti dostupan veliki broj kulturnih događaja namenjenih svim generacijama, kako onih koji promovišu pljevaljsko kulturno stvaralaštvo, tako i gostujućih programa.

Direktor Centra za kulturu Pljevlja, Nebojša Rubežić pozvao je sve sugrađane i posetioce Pljevalja da isprate programe ovogodišnjih Novembarskih svečanosti, od kojih je izdvojio dva koncerta koja će se održati u svečanoj sali Centra za kulturu, i to muzičke grupe „Divanhana“ zakazanog za petak, 05. novembra i Tijane Bogićević, novosadske pop-soul pevačice, zakazanog za 20. novembar.

Rubežić je naglasio i da će se u Pljevljima 17. novembra, premijerno izvesti predstava „Prosidba i medvjed“, klasični komad po delu Antona Pavloviča Čehova, u režiji poznatog crnogorskog reditelja Gorana Bulajića, koja je produkt saradnje Opštine Pljevlja, pljevaljskog Centra za kulturu i eminentnih crnogorskih glumaca.

U susret proslavi 20. novembra, Dana oslobođenja Pljevalja i centralnoj Svečanoj sednici Skupštine Opštine koja se tim povodom organizuje, po prvi put će gosti prijateljskih i susednih gradova biti u prilici da u centru grada posete Novembarski bazar koji 19. i 20. novembra organizuje Turistička organizacija Pljevlja. Na Bazaru će se predstaviti proizvođači tradicionalnih pljevaljskih proizvoda.

Građanima će svi događaji biti pojedinačno najavljivani preko Zvanične stranice Opštine Pljevlja, društvenih mreža i RTV “Pljevlja”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki