LEPE PORUKE PLOVE JADRANOM: Strip u boci doplovio od Boke do Italije (FOTO)

V. V.

18. 10. 2021. u 16:11

ORGANIZATORI sve uspešnijeg Hercegnovskog strip festivala uspostavili su previše godina lepu tradiciju, na završetku višednevnog druženja strip listove spakuju u staklene boce, boce bace u more i čekaju poruku nekoga ko ih nađe.

ЛЕПЕ ПОРУКЕ ПЛОВЕ ЈАДРАНОМ: Стрип у боци допловио од Боке до Италије (ФОТО)

Foto: V. V.

Ove godine, tačno četrdeset dana nakon što je bačena u more, boca sa ilustracijama strip junaka nacrtanim na petnaestom Hercegnovskom strip festivalu doplovila je do Italije, do plaže Le Ćezine, u blizini Lećea u pokrajini Apuliji.

Bocu je pronašla devojka Kjara, koja je odmah kontaktirala autora, Sedata Ozgena, specijalnog gosta festivala iz Nemačke. On je priču prosledio orgnizatorima.

Poruka koju je on dobio od Kjare glasila je: Bila je to uzbudljiva avantura, videti bocu, otvoriti je i pronaći poruku.

Foto: V. V.

Ozgen je pratiocima na društvenim mrežama i organizatorima prosledio poruku uz komentar: Ovo je fantastično. Tokom gostovanja na Hercegnovskom strip festivalu u Crnoj Gori stavili smo crteže u boce i bacili ih u more. Upravo je neko u Italiji pronašao bocu sa mojim ilustracijama. Ludo, zar ne?

Sedat Ozgen, je inače Hercegnovski strip festival ocenio kao "verovatno najbolji festival stripa koji se može zamisliti".

Od mnogo boca bačenih u more do sada ih je pronađeno pet. Prethodne četiri doplovile su do Brindizija u Italiji, uvale Mala Draga u Istri, ostrva Pašmanu u Hrvatskoj i  Bigove u Crnoj Gori. Pored Ozgena, autori čiji su radovi pronađeni su Iztok Sitar, Valentina Briški, Midhat Kapetanović i Filip Andronik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS: OBAVEZNO POSETITE: Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)