TUŽILAC PERE MILOVU BIOGRAFIJU: U Crnoj Gori sumnje u istragu "Pandorinih papira"

V. KADIĆ

09. 10. 2021. u 09:11

GLAVNI specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić pokušava da opere biografiju predsednika Crne Gore, tako što će pokušati da što pre zataška sve navode iz "Pandora papira" na adresu Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža.

ТУЖИЛАЦ ПЕРЕ МИЛОВУ БИОГРАФИЈУ: У Црној Гори сумње у истрагу Пандориних папира

Foto Arhiva

Ovo prognozira šefica nacionalnog tela za borbu protiv visoke korupcije i izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović Marković, tvrdeći da Katniću ne pada na pamet da pokrene istragu o ovom slučaju o kojem bruje Crna Gora i region. Prethodno je SDT najavio da će saslušati Đukanovića i da će potom odlučiti da li će navode o ofšor firmi predsednika Crne Gore odbaciti ili sprovesti istragu.

- Tražili smo dokumentaciju i poslali dopis Đukanoviću da nam dostavi odgovore koje je dao i da nam da izjašnjenje. Poslaćemo i sinu. Đukanovića poštujem, jer je on predsednik države - kazao je Katnić, u emisiji "Načisto" TV Vijesti.

S druge strane, Vanja Ćalović Marković poručila je da ona nema nameru da pomaže Katniću da opere biografiju Đukanovića:

- Katnić nije rekao da će tražiti podatke o finansijskim izveštajima Đukanovića i njegovog sina. Nije kazao da će pokušati da formira zajedničke istražne timove, što je jedan od mehanizama koje nudi Evropa - primećuje Vanja Ćalović Marković, dodajući da je izjava Mila Đukanovića da je u pitanju iskonstruisana afera za domaće političke potrebe samo nastavak njegove poznate odbrane iz ranijih afera.

Milivoje Katnić, Foto Printskrin

- Sve su Đukanoviću podmetnuli, a on nikad nije ni za šta snosio odgovornost.

Od njega i njegovog sina još nismo čuli ko su njihovi partneri i koji je to posao kojim je Đukanović hteo da se bavi - izjavila je direktorka MANS-a.

Ubrzo posle objave nove afere, u odbranu Mila i Blaža stali su poslanici DPS-a Predrag Bošković, Aleksandra Vuković, Andrija Nikolić, Jevto Eraković, Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i drugi članovi partije.

- Kad se broje zadnji dani ove vlade koja je najgora u istoriji Crne Gore, onda se pokušava zadnjim trzajem spasiti što se spasiti ne može - poručio je Bošković.

PODRŠKA

Na društvenim mrežama grupa "Komite - Za pravo, čast i slobodu Crne Gore" najavili su protest podrške "ocu nacije Milu Đukanoviću". I neformalna grupa "Crnogorsko proljeće" najavila je novi "patriotski skup".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju