DRITAN SPASAVA ĐUKANOVIĆA? Rekonstrukcija Vlade Crne Gore dovedena u pitanje zbog protivljenja pokreta URA

V. KADIĆ

08. 10. 2021. u 08:21

PARTIJA vicepremijera Crne Gore Dritana Abazovića, Građanski pokret URA, spasava ostatke bivšeg režima Mila Đukanovića.

ДРИТАН СПАСАВА ЂУКАНОВИЋА? Реконструкција Владе Црне Горе доведена у питање због противљења покрета УРА

Foto Arhiva

Jer, kako sada stvari stoje, oni su jedini iz tri pobedničke liste sa izbora 30. avgusta prošle godine koji su protiv političke rekonstrukcije Vlade Crne Gore, koja bi trebalo da Demokratsku partiju socijalista i njenog lidera Đukanovića pošalje u političku prošlost.

- Premijer Zdravko Krivokapić je predložio dva nova potpredsednička mesta, ali ne mogu da licitiram na koga je mislio. I posle toga postavlja se pitanje da li će uopšte biti političke rekonstrkcije Vlade, jer su neki iz vladajuće većine protiv toga - kazao je za "Novosti", Vladimir Joković, lider Socijalističke narodne partije, članice pobedničke liste "Za budućnost Crne Gore" koju je predvodio aktuelni predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Ukoliko do 10. oktobra ne dođe do promene u stavovima URA, suvišna će biti kandidatura lidera Demokratskog fronta na potpredsednička mesta - Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića.

- Mi smo za pošteni i principijelni dogovor u skladu sa izbornom voljom građana, a to podrazumeva demontažu režima Mila Đukanovića. Ako ne možemo da se dogovorimo, idemo na izbore - kaže za "Novosti", Medojević.

- Neće nas Željko Ivanović i Miško Perović reketirati i ucenjivati. Nama je svaki građanin Crne Gore jednak i svaki glas na izborima dat protiv DPS mafije je isti i podjednako važan. Vlasnici koncerna "Vijesti"  polazeći od svog sluganskog mentaliteta nikako ne mogu da prihvate da u politici postoje i slobodni ljudi koji služe svom narodu i državi.

Politički analitičar Igor Damjanović kaže, za "Novosti", da ne može da poveruje u mogućnost uspostavljanja direktne političke saradnje između DPS-a i grupacije URA, ali da ipak tu opciju ne može isključiti.

- U prvom redu zbog velikog uticaja koncerna "Vijesti" i povezanih kompanija na URA, koji traje od prvog dana konstituisanja ovog političkog subjekta. "Vijesti" su pre više od 20 godina osnovane novcem Mila Đukanovića. Imajući poslovnu i političku saradnju u prošlosti svemoćnog koncerna "Vijesti" i Mila Đukanovića, ne bi bilo čudo da se ona sada obnovi. Kao rezultat te obnovljene saradnje moglo bi biti brutalno narušavanje narodne volje iskazane na izborima 30. avgusta prošle godine i vladu URA-SDP-SD i stranaka manjina, uz manjinsku podršku DPS-a - zaključuje Damjanović.

"DPS OKUPIRAO CRNU GORU"

NEBOJŠA Medojević kaže da je Demokratski front za sistemske promene, uključujući zabranu rada DPS i hapšenja lopova i švercera. -"Službe bezbednosti moraju postati državne, a ne partijske. Crna Gora nije otvorila dosije tajne policije po liniji operativnog rada - unutrašnji neprijatelj, niti je objavila spisak saradnika službe po tom osnovu. DPS je u celosti okupirao državu Crnu Goru - ističe Medojević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)