NAKON INCIDENTA NA ŽELEZNICI: Mašinovođa i otpravnik vozova udaljeni sa posla

B.Dabić

06. 10. 2021. u 11:50

MAŠINOVOĐA i otpravnik vozova udaljeni su sa posla do okončanja disciplinskog postupka, nakon incidenta u utorak, kada je lakše povređen radnik D. K. u blizini Železničke stanice u Baru.

НАКОН ИНЦИДЕНТА НА ЖЕЛЕЗНИЦИ: Машиновођа и отправник возова удаљени са посла

Foto: Z.R.

U saopštenju koje potpisuje Železnički prevoz Crne Gore (ŽPCG) navodi se da su mašinovođa i otpravnik vozova “učestvovali u incidentu” na ulaznoj skretnici u Baru.

- Ta odluka je doneta na predlog Komisije za vanredne događaje, a udaljeni su sa posla do okončanja disciplinskog postupka, na kojem će se utvrditi stepen odgovornosti - navodi se u saopštenju.

ŽPCG je saopštio da je 5. oktobra, u 9.10 časova, došlo do kontakta elektromotornog voza br. 6153 i manevarske lokomotive na ulaznoj skretnici u Baru.

U saopštenju se navodi da nije bilo povređenih putnika, a da je pomoćnik mašinovođe na manevarskoj lokomotivi, koji je u trenutku kontakta bio u stojećem položaju, zadobio lakše povrede.

- Nije pričinjena materijalna šteta na voznim sredstvima koja su učestvovala u ovom vanrednom događaju. Na lice mesta su izašle prvostepena i drugostepena komisija radi isleđenja ovog događaja, a ovaj vanredni događaj prouzrokovao je kašnjenje voza 6152, koji iz stanice Bar polazi u 9.25č u trajanju od 59 minuta, dok se ostali saobraćaj na relaciji Bar—Podgorica—Bar odvijao nesmetano - navodi se u saopštenju ŽPCG.

Podsetimo, iz Osnovog državnog tužilaštva su naveli da je D. K. zadobio povrede na radu. Direktor Opšte bolnice Bar dr Igor Karišik kazao je za Novosti da je pacijent zadobio lakše telesne povrede i nakon dijagnostike u ovoj zdravstvenoj ustanovi upućen je na kućno lečenje.

 

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

Kako je pao Milo Đukanović?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna