BRUKA I SRAMOTA! Pripadnik Vojske Crne Gore u "komitama", salutira fašističkim pozdravom!

V. K.

24. 08. 2021. u 22:39

MINISTARSTVO odbrane reagovalo je povodom medijskih navoda i fotografije koja kruži društvenim mrežama na kojoj se, kako ističu, vidi civilno lice u službi u Vojsci Crne Gore Đorđije Vukčević na protestu, održanom 22. avgusta na Cetinju.

БРУКА И СРАМОТА! Припадник Војске Црне Горе у комитама, салутира фашистичким поздравом!

Foto: Fejsbuk

Na slici se vidi kako pozdravlja fašističkim pozdravom, sa podignutom rukom! Protiv njega je pokrenuta procedura utvrđivanja povrede vojnih propisa, kao i utvrđivanja disciplinske odgovornosti. Podsećaju da Vukčević nije podoficir Vojske Crne Gore, odnosno profesionalno vojno lice, već je civilno lice u službi u VCG, koje služi u Vojsci na radnom mestu utvrđenom formacijom.

- U službu u Vojsci primljen je 27. jula 2020. godine kao kurir u 3. podcentru Centra za obuku Vojske Crne Gore, sa mestom službovanja u Kolašinu. Već duži vremenski period Vukčević je odsutan iz jedinice zbog privremene sprečenosti za obavljanje rada (bolovanje), što ga nije sprečavalo da bude aktivni učesnik određenih skupova, a takvim činjenjem je svesno zanemario svoje radne obaveze i zloupotrebio pravo na privremenu sprečenost za rad - navode u Ministarstvu, podsećajući da su sve osobe u službi u VCG dužne da poštuju Zakon o Vojsci Crne Gore, kodeks vojne etike, kao i Pravila službe VCG.

- Vukčević se oglušio o odredbe Zakona o Vojsci Crne Gore i načela kodeksa vojne etike, čime je naneo štetu ugledu Vojske i Ministarstva odbrane. Kodeks predstavlja skup načela o etičkom postupanju lica u službi u Vojsci, radi očuvanja, afirmacije i unapređenja dostojanstva i ugleda Vojske i lica u službi u Vojsci, crnogorske vojne tradicije, patriotizma i antifašizma. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore neguju antifašističku tradiciju i neće tolerisati ponašanje koje je u suprotnosti sa vrednostima antifašizma - zaključuju u Ministarstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)