OPŠTINA BAR ĆE NAGRADITI HRABRE VATROGASCE: Opštinskim budžetom obezbediti novac za novo vatrogasno vozilo

B.D.

15. 08. 2021. u 12:31

POŽARI u poslednjih nekoliko dana u prigradskom naselju Mrkojevići velika su opomena za sve, naročito nadležne i Opštinu Bar koja mora što hitnije delovati kako bi unapredila barsku službu zaštite na najveću moguću meru.

ОПШТИНА БАР ЋЕ НАГРАДИТИ ХРАБРЕ ВАТРОГАСЦЕ: Општинским буџетом обезбедити новац за ново ватрогасно возило

FOTO: Služba zaštite

Demokrate očekuju da Opština u budžetu za sledeću godinu opredeli sredstva za kupovinu bar jednog novog vatrogasnog vozila, a da u saradnji sa međunarodnim institucijama obezbedi donaciju za bar još jedno vozilo.

- Stavljanje pod kontrolu požara u Mrkojevićima ne sme proći bez određenog znaka pažnje prema ovim hrabrim ljudima, pa očekujemo da nadležni kompletnu jedinicu barske službe zaštite adekvatno i nagrade, navode Demokrate u saopštenju podsećajući da je u ovom požaru i pored nadljudskih napora vatrogasaca stradalo više stotina stabala maslina.

Još veća eskalacija požara u Mrkojevićima od pre dva dana, sprečena je isključivo nadljudskim naporima barskih vatrogasaca, kao i vatrogasaca iz susednih opština koji su zajednički pomagali u gašenju ove elementarne nepogode.

Međutim, šta bi se desilo da je kojim slučajem na teritoriji naše opštine istovremeno goreo još jedan požar? Verovatno velika katastrofa, a ovo iz razloga pre svega skromnog voznog parka koji u ovom trenutku barska služba zaštite i spašavanja poseduje - saopšteno je iz barskog odbora Demokratske Crne Gore.

- Događaj od pre dva dana je jedna velika opomena za sve nas, a naročito nadležne i Opštinu Bar koja mora što hitnije delovati kako bi unapredila barsku službu zaštite na najveću moguću meru, shodno njihovim potrebama i sve većoj pretnji koja pogađa celu Evropu pa i našu opštinu. Nadležni nikako ne smeju dozvoliti da oni koji spašavaju grad, njegovu okolinu, imovinu i koji pre svega svoje živote rizikuju, nemaju mogućnost da to čine sigurno i ažurno - kazale su Demokrate.

OBNOVITI SIMBOL BARA

- Simbol Bara se mora obnoviti. Shodno tome očekujemo da nadležno ministarstvo i Opština Bar u saradnji sa Društvom maslinara u narednom periodu obnove uništene maslinjake, kako bi nastavili tradiciju ovog kraja i našeg grada uopšte - zaključeno je u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju