LJUDSKI NEMAR UZROK POŽARA: Izgorelo nekoliko stotina maslina

B. Dabić

13. 08. 2021. u 23:37

NEPROCENjIVA šteta u barskim maslinjacima u kojima je u vatrenoj stihiji za dva – tri sata izgorelo nekoliko stotina maslina stoletnih maslina.

ЉУДСКИ НЕМАР УЗРОК ПОЖАРА: Изгорело неколико стотина маслина

Foto Služba zaštite i spašavanja Bar

U Službi zaštite i spašavanja "Novostima" je potvrđeno da je veliki požar koji je izbio na području Mrkojevića u četvrtak oko 15 časova, zahvatio površinu od preko 610.000 metara kvadratnih, u obodu od 3,68 kilometara.

Požar velikih razmera koji je zahvatio Pečurice, Brinje stavljen je pod kontrolu. Vatrogasci su celu noć proveli proveli na terenu.

-Pratimo situaciju. Sporadično ima žarulja. Masline je teško ugasiti, kazao je vd načelnika Službe zaštite i spašavanja Bar Darko Vidaković.

Foto B. D.

U Mrkojevića vatra je zahvatila maslinjake, hrastovu šumu, rastinje..., vatrogasci su odbranili kuće i sreća je da u vatrenoj stihiji niko nije stradao u plamenovima koji su bili zastrašujući. Borbu sa vatrenom stihijom je ometao vetar i visoka temperatura.

Barski vatrogascima pritekli su u pomoć kolege iz drugih gradova, meštani, privrednici…

Meštani kažu da je počelo da varniči sa stub za elektro-mrežu. Prema rečima maslinara Vebije Abazovića prvi maslinjak je izgorio za 10-tak minuta.

Da li je nemar doveo do štete utvrdiće nadležni. Materijalna šteta je ogromna i tek treba da se utvrdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)