EMOTIVNO VEČE U NIKŠIĆU: Upriličena svečanost za srećan put Radmili Raičević koju čeka transplantacija bubrega u Turskoj (FOTO)

V. K.

30. 07. 2021. u 22:53

U NIKŠIĆU je večeras u restoranu "Vukov most" upriličeno veče za srećan put u Turskoj oboleloj Radmili Raičević gde će se obaviti transplantacija bubrega.

ЕМОТИВНО ВЕЧЕ У НИКШИЋУ: Уприличена свечаност за срећан пут Радмили Раичевић коју чека трансплантација бубрега у Турској (ФОТО)

Foto: V. K.

Donator ovog organa je bokserski šampion i veliki čovek Ratko Drašković, dok je odlazak na dalek put sredstva obezbedio Goran Đurović iz Bara, kroz čije vene teče nikšićka krv. Veče je proteklo uz puno emocija. Majka Ljilja nije krila uzbuđenje.

- Sve je u Božjim rukama. Hvala ovim divnim ljudima. Uspećemo,  kazao je zabrinuti roditelj, dok nam se Radmila, vidno raspoložena,  poverila da joj je Ratko od prvog trenutka kada su se upoznali ulivao  snagu i hrabrio.

- Na praznik Svetog Ilije idemo na srećan put. Vratićemo se zdraviji i jači, dodaje junak ove priče, veliki humanista Ratko Drašković.

Baranin Goran Đurović kazao je za Novosti da, čim je čuo za ovu akciju, nije se dvoumio da pomogne sa 44.000 evra.

Foto: V. K.

- Kada nisam imao hrabrosti da deo sebe dam nepoznatoj osobi  kao Ratko odlučio sam da celu akciju finansijski pomognem, što su u mojoj kompaniji "Cerovo zdušn podrzali, kazao.je Đurović, najavljujući nove humane poduhvate.

- Tata, tvoje srce je najveće! Ponosni smo na tebe. Da si.mogao, znam, dao bi oba bubrega. Čekaju te Nikšićani da u krcatom Sportskom centru sa jednim bubregom se oprostiš od uspešne bokserske  karijere, kazao je Ratkov sin, Bosko Drašković, takođe bokserski šampion.

Da ovo veče protekne u najboljem svetlu potrudio se Zoran Đorojević prijatelj Ratka Draškovića.

Nisu se samo Nikšićani na čelu sa gradonačelnikom Markom Kovačevićem i Barani okupili na ovoj uzvišenoj večeri nego i Podgoričani, Beranci, prijatelji iz Srbije i Republike Srpske.

- Po svemu.sto je uradio u svom životu i u.karijeri prvi čovek.grada Nikšića je Ratko Drašković! Da niko nije glasao za mene na izborima, dosta bi mi bilo da je to samo učinio naš Ratko, koji je bio i ostao oličenje Nikšića i Nikšićana, kazao je Kovačević.

Vladimir Božović, prognani ambasador Srbije u Crnoj Gori  pozdravio je aktere ove veličanstvene priče.

- Ovo je veliki gest humanosti. Rstko Drašković nije samo veliki sportista nego i veliki čovek. Ratko je vitez pravoslavlja, Nikšića i Crne Gore koji pronosi slavu svoga grada. Ponosan sam što sam Nilšićanin, Crnogorac i Srbin. Ovde sam došao kao brat i prijatelj Ratka Drašković - rekao je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024