PERONI ZVRJE PRAZNI, PUTNIKE „KUPE“ PO ULICAMA - U preduzeću „Viktorija ekspres“, zakupcu stanice u Beranama, traže intervenciju inspekcija

M. S.

15. 07. 2021. u 14:12

AUTOBUSKI prevoznici, čak njih 26 od 30, koliko ih ima registrovane linije sa svraćanjem u Beranama, ponašaju se nezakonito, ugrožavajući bezbednost putnika, učesnika u saobraćaju, kršeći svesno propise.

ПЕРОНИ ЗВРЈЕ ПРАЗНИ, ПУТНИКЕ „КУПЕ“ ПО УЛИЦАМА - У предузећу „Викторија експрес“, закупцу станице у Беранама, траже интервенцију инспекција

Foto: M. S.

Umesto na peronima, putnike u svoje autobuse primaju, ali i iskrcavaju na ''stajalištima'' na beranskim ulicima i prigradskim naseljima.

Ovo tvrde iz preduzeća ''Viktorija ekspres'', koje je od Privrednog suda zakupilo autobusku stanicu u Beranama, nekada jednu od najfrekventnijih u Crnoj Gori, posle one u Podgorici i Budvi, tražeći konačno intervenciju nadležnih inspekcijskih službi, koje ostaju neme na njihove zahteve, dozvoljavajući haos na beranskim ulicama, ali i nepoštovanje propisa.

Foto: M. S.

 

-Prevoznici se ''pravdaju'' obavezama koje prema njima po osnovu prodatih karata, ima nekadašnji vlasnik autobuske stanice kompanija ''Simon vojaž''. Mi smo se međutim i pismeno obavezali da će im sve prodate karte za linije njihovih firmi biti isplaćene po dinamici koja njima odgovara. Međutim, oni i dalje nastavljaju da krše propise i nama nanose direktnu štetu. Pozivamo državne organe da konačno stanu na put ovakvom ponašanju prevoznika, od kojih samo četiri poštuju propise i putnike ukrcavaju i iskrcavaju na autobuskoj stanici - kažu iz Viktorija eskpresa.

''Simon vojaž'', nekada največi autoprevoznik na severu Crne Gore, završio je u stečaju uz velike obaveze prema dobavljačima i kompanijama čiji su autobusi bili redovni na peronima autobuske stanice u Beranama, a prema slovu ugovora o zakupu, ''Viktorija ekspres'', nema nikakve obaveze prema njima, osim onih koje budu nastale u vreme njihovog upravljanja stanicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a