SRAMNE REČI MILA ĐUKANOVIĆA: Srebrenicu uporedio sa Holokaustom, Srbe optužio da su ubili evropsku civilizaciju

Novosti online

11. 07. 2021. u 12:50

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović danas boravi u Potočarima sa Dritanom Abazovićem, kako bi prisustvovao obeležavanju dana sećanja na navodni genocid u Srebrenici.

СРАМНЕ РЕЧИ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Сребреницу упоредио са Холокаустом, Србе оптужио да су убили европску цивилизацију

Foto: Tanjug/Foto Fena/Amer Kajmović

Kako je pompezno istakao Đukanović, pola veka od Holokausta u Srebrenici je ubijena evropska civilizacija.

Đukanovićeva poruka

Klanjam se senima žrtava Srebrenice. U Potočarima reči gube na značaju, jer je ovđe balkanska istorija progovorila svojim najstrašnijim krikom. Pola veka nakon Holokausta, ovde je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da sa neizmernom tugom čuvamo sećanja na nevine žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon 2. svetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikad ne ponovi.

Ranije danas on je od "Majki Srebrenice" primio "Svet Srebrenice" - simbol da se u tom mestu u BiH 1995. dogodio navodni genocid.

Predsednica tog udruženja, Munira Subašić izrazila je zahvalnost zbog posete i izražaja saosećanja porodicama žrtava zločina i podrške koju im je uputila delegacija Crne Gore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (16)