BEČIĆ SE HVALIO ANTISRPSKIM ZAKONOM: Obraćanje predsednika Skupštine CG u Srebrenici, u publici sede ratni huškači

Novosti online

11. 07. 2021. u 12:40

PREDSEDNIK Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić se obratio putem video linka na današnjoj komemoraciji u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari povodom 26. godišnjice navodnog genocida.

БЕЧИЋ СЕ ХВАЛИО АНТИСРПСКИМ ЗАКОНОМ: Обраћање председника Скупштине ЦГ у Сребреници, у публици седе ратни хушкачи

Foto: Jutjub/BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

- 13. jula ove godine Crna Gora ne obeležava samo Dan državnosti, već i značajan jubilej, osamdeset godina od Trinaestojulskog ustanka, prvog do tada u porobljenoj Evropi. Taj ustanak je u kontinentalnim i globalnim razmerama postao simbol borbe protiv fašizma. Trinaesti jul je naša druga reč za borbu protiv zla u ljudima, i sećanje na sve genocide i zločine počinjene na svim prostorima i u svim vremenima. Stoga nakon 26. godina od ovog za sve mučnog i tragičnog događaja naročito za nas u regionu, ja kao predsednik Skupštine Crne Gore, ali i kao sin, brat, rođak i komšija, i uvek kao čovek, želim da vam uputim izraze dubokog saosećanja u bolu i patnji, koja svima nama na ovim prostorima mora da bude neizreciva opomena da život u miru ima neprocenjivu vrednost - počeo je svoje izlaganje Bečić.

Foto: Jutjub/ BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

- Onima koji danas sahranjuju posmrtne ostatke svojih najmilijih upućujem najiskrenije saučešće. Uspomena na vašu braću, očeve i sinove, obavezuje nas da nikada više ne preispitujemo mir, i dodatno, podseća nas da i u sukobu čovek mora ostati čovek. Kako bi nam budućnost bila izvesna i svetla, sa mračnom prošlošću se moramo suočiti. U okviru tog procesa, Crna Gora kroz rezoluciju o genocidu u Srebrenici, donetu pre par nedelja, u Skupštini čiji sam ja predsednik, najoštrije je osudila genocid u Srebrenici kao i one koji ga negiraju. U istom tekstu pokazali smo odlučnost da osudimo sve zločine koji su počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije, uz duboko saosećanje za sve žrtve i njihove porodice - rekao je Bečić.

Foto: Jutjub/ BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Nakon što govorio o zločincima bez dovoljno hrabrosti da imenuje na koga misli, uz prikladno pominjanje fašizma na početku govora, Bečić je pozivao na mir svih vera i nacija na Balkanu.

Dok je on držao pacifistički govor, iz publike su ga slušali i gledali ratni huškači poput Miraša Dedeića, koji je Srbima pretio Novom Olujom, Bakira Izetbegovića i Mila Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu