OSVOJIO JOŠ JEDAN MANDAT: Stevan Katić izabran za predsednika Herceg Novog

V. V.

09. 06. 2021. u 17:45

STEVAN Katić izabran je za predsednika Herceg Novi i u drugom mandatu. Za ovaj izbor bilo je 26 odbrnika novog lokalnog parlamenta, protiv ih je bilo šestoro.

ОСВОЈИО ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ: Стеван Катић изабран за председника Херцег Новог

Foto: V. V.

Zahvaljujući na ponovnom izboru, predsednik Katić osvrnuo se na minule četiri godine koje su obeležili požari, poplave, pijavice, pandemija korona virusa, ali i velike narodne litije.

– Pre četri godine rekao sam da se mnoge stvari u gradu neće moći realizovati bez podrške vlasti sa državnog nivoa, koja nam nije bila naklonjena, što se i potvrdilo, jer smo do 30. avgusta imali uglavnom opstrukcije od strane bivše vlasti i maćihinski odnos prema našoj Opštini. Nakon promena, koje su se desile na državnom nivou, uspeli smo za kratko vreme da uspostavimo partnerske odnose. Prvi rezultat je dugoočekivano ukidanje naplate putarine na putnom pravcu Meljine-Petijevići, na čemu smo insistirali gotovo četiri godine – kazao je Katić.

On je obećao da je ovo samo početak onoga što će biti realizovano u narednom mandatu. Istakao je zatim da pre svega misli na rešavanje statusa bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnju škole u Igalu i zaobilaznice oko grada.

- Među prioritetima su i ekonomski oporavak grada nakon pandemije, značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu,stvaranje uslova za nova radna mesta, nastavak infrastrukturnog uređenja i ispunjavnje ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novog do 2027, koju smo usvojili krajem prethodne godine – informisao je Katić.

RASPRAVA VUJOVIĆ - KONjEVIĆ

Tokom sednice rasprava se povela između dosadašnjeg potpredsednika Miloša Konjevića i Tamare Vujović iz Demokrata. Konjević je objasnio da je Novska lista podržala stranke koje su na vlasti na državnom nivou, nadajući se da će zastupati interese grada. Međutim, prema njegovim rečima, poslanica Tamara Vujović se udružila sa podgoričkim strankama protiv jedine lokalne političke partije – Novske liste. U predizbornoj kampanji je učestvovala "sva svita iz Podgorice da pomogne Demokratama" a osvojili su samo hiljadu glasova više od lokalne partije koja je išla sama. Konjević je naveo i da su u kampanji isticali da su uradili 200 projekata, iako su oni zajednički realizovani. Podestio je i da je Vujović prvu platformu sastavila 2015. i tada sa grupom građana Izbor dovela DPS na vlast.

Prestanak mandata dosadašnjim potpredsednicima Opštine Milošu Konjeviću i Vesni Samardžić konstatovan je po sili zakona.

- Petomesečni rad sa Izborom i DPS-om mnogi su pokušavali da mi "spočitaju" - rekla je Tamara Vujović a sve što je uradila, navela je, bila je borba protiv DPS-a. Dodala je da je platforma sada ponuđena i Novskoj listi, kao i mesto u koaliciji, a oni bi trebalo da odluče žele li to da private.

Foto: V. V.

Odbornik Novske liste Jovan Subotić, podsetio je na zajedničke projekte i inicijative i posebno na zajedničku borbu za očuvanje svetinja.

– Podršku Novske liste, gospodine Katiću, dobili ste zbog svega urađenog i za to nisu potrebni pregovori. Ali, Novska lista nije bila na pregovorima, jer pregovora nije bilo, kao što nije bilo ni platforme – rekao je Subotić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)