SA AUTOMATSKOM PUŠKOM U KAFIĆU NA VRAČARU: Novi detalji sa suđenja Milošu Miljanoviću

S. J. M.

02. 06. 2021. u 18:02

MILOŠ Miljanović iz Herceg Novog, koji je pre godinu dana sa oružjem uleteo u baštu kafića na Vračaru, nakon čega su se svi gosti razbežali, priznao je juče na suđenju u Višem sudu da je tad neovlašćeno držao i nosio automatsku pušku.

СА АУТОМАТСКОМ ПУШКОМ У КАФИЋУ НА ВРАЧАРУ: Нови детаљи са суђења Милошу Миљановићу

Foto: Printskrin

On se optužnicom tereti za to krivično delo pošto je Apelacioni sud tri puta obarao deo za pokušaj ubistva Vojislava Kostića, Miloša Nilovića i Nikole Kovačevića, navodno bliskih škaljarskom klanu, jer za to nema dokaza.

Miljanović je juče ispričao da je 2002. godine, kada je bio dečak pucano u njega i da ga je metak pogodio u glavu. Oporavio se od te teške povrede, ali je kao posledicu dobio epilepsiju i od tada pije lekove. Dan pre događaja u kafiću kaže da je imao teži napad, pa je popio terapiju i izašao iz stana da se prošeta.

- Ja sam malo usporen kad popijem lekove, a neki momci koji su svratili u taj kafić su me vređali i provocirali. Govorili su mi da sam narkoman i pitali hoću li još heronina - ispričao je Miljanović. - Vratio sam se kući, a sutradan popodne sam uzeo pušku i otišao u taj kafić da ih zaplašim, ali ih nisam video i nisam ni u koga uperio oružje. Puška je bila prazna. Kad sam krenuo izvadio sam metke, a ponovo sam ih ubacio kad sam se vratio. Najiskrenije se kajem što sam sve to učinio.

VEŠTAČENjE URAČUNLjIVOSTI

SUD je naložio da se uradi dopunsko neuropsihijatrisko veštačenje Miljanovića da se vidi da li je bio uračunljiv kada je nosio automat i da li su lekovi koje redovno uzima zbog epilepsije imali neki uticaj na njega. Suđenje će se nastaviti kad se to veštačenje uradi, a Miljanović je do daljnjeg u pritvoru.

Na pitanje sudije odakle mu automatska puška Miljanović je rekao da je dobio od druga čije ime ne može da kaže:

- Tom drugaru sam pozajmio novac, a on mi je kasnije umesto para po nekom momku poslao tu pušku i 18 metaka. Dobio sam je nekoliko dana pre tog događaja u kafiću. Dva metka sam slučajno ispalio u vrata stana dok sam razgledao pušku.

Optuženi je na pitanje tužioca odgovorio da sad ne bi mogao da opiše osobe koje su ga vređale, jer je prošlo mnogo vremena. Ostala pitanja tužioca - kako je znao da će ti ljudi i sutradan sedeti u kafiću, zašto je nosio kapuljaču kad nije padala kiša i zašto nije uzeo igračku ili repliku nekog oružja ako je hteo da ih samo zaplaši, sudija nije dozvolio, jer kako je objasnio ovo nije istraga i ta pitanja nemaju veze sa krivičnim delom za koje se sudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili