"NAJTEŽI" SPOR SA EPCG: Opština Pljevlja vodi sudske postupke čija je vrednost oko 36 miliona evra

M. D.

09. 06. 2021. u 09:29

OPŠTINA Pljevlja vodi više sudskih postupaka, a vrednost svih sporova iznosi preko 36 miliona evra, navodi se u Završnom računu budžeta Opštine za 2020. godinu koji će odbornici lokalnog parlamenta razmatrati na zasedanju zakazanom za 17. jun.

НАЈТЕЖИ СПОР СА ЕПЦГ: Општина Пљевља води судске поступке чија је вредност око 36 милиона евра

Foto M. Drobnjak

Najveći spor Opština već dugi niz godina vodi sa "Elektroprivredom Crne Gore" (EPCG) jer je pljevaljska lokalna uprava tužila EPCG za naknadu štete u visini od 25 miliona evra, na ime deponije pepela "Termoelektrane", koja nije imala adekvatnu dozvolu, već privremenu.

Opština Pljevlja je tužbu podnela 2013. godine. Prvobitno je tokom sudskog postupka prvostepena presuda obavezala "Elektroprivredu" da isplati naknadu od dva miliona evra.

Nakon žalbi i Opštine i EPCG, Privredni sud je presudom zahtev pljevaljske lokalne uprave da se naplati šteta u iznosu od 25 miliona u potpunosti odbacio kao neosnovan.

Zatim je Apelacionom sudu potvrdio presudu Privrednog suda, nakon čega je pljevaljska lokalna uprava zatražila reviziju sudskog postupka kod Vrhovnog suda Crne Gore.

Prema navodima iz Završnog računa, spor je okončan u korist EPCG, nakon čega je podneta ustavna žalba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna