ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади

ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади

ЗА Бадње вече трпеза треба да буде посна, па је наша препорука да направите фантастичну пастрмку из рерне. Процес није компликован, само је прелијте маринадом, а онда преко ставите кришке маргарина, па испечете.

05. 01. 2024. у 14:13

СТАРИ ОБИЧАЈ ЈЕ ДА СЕ НА СТОЛУ НАЂЕ ОВИХ 7 ЈЕЛА: Сазнајте шта треба да се нађе на трпези за Божић

СТАРИ ОБИЧАЈ ЈЕ ДА СЕ НА СТОЛУ НАЂЕ ОВИХ 7 ЈЕЛА: Сазнајте шта треба да се нађе на трпези за Божић

БОЖИЋ је најрадоснији празник. Први дан је увек 7. јануара, а празнује се три дана. Људи се поздрављају: "Христос се роди!", а отпоздрављају: "Ваистину се роди!" На Божић, рано ујутру, у кућу долази специјални гост (то се обично договори са домаћином). Он се зове положајник или полажајник. Сматра се да ће та особа целе наредне године доносити срећу у кућу. Породица се обично окупља за ручком, а пре тога се ломи чесница.

04. 01. 2024. у 16:30

УМЕСТО ПЕЧЕЊА ЗА БОЖИЋ СПРЕМИТЕ УКУСНО МЕСО: Невероватно једноставне свињске шницле (ВИДЕО)

УМЕСТО ПЕЧЕЊА ЗА БОЖИЋ СПРЕМИТЕ УКУСНО МЕСО: Невероватно једноставне свињске шницле (ВИДЕО)

ЗА Божић се традиционално једе прасеће или јагњеће печење, али ако нисте у могућности то да направите, предлажемо вам преукусно свињско месо којем нико неће одолети.

03. 01. 2024. у 17:00

ИМАЈУ УКУС КАО ДА СУ НАПРАВЉЕНЕ У ГРЧКОЈ: Гирос тортиље са цацики сосом, спремају се за 20 минута

ИМАЈУ УКУС КАО ДА СУ НАПРАВЉЕНЕ У ГРЧКОЈ: Гирос тортиље са цацики сосом, спремају се за 20 минута

ГИРОС тортиље са цацики сосом подсећају на одмор, а због састојака су изузетно сочне. Брз оброк уз гирос тортиље са цацики сосом омамиће вас својим укусом, а због цацики соса освежиће непца.

28. 12. 2023. у 17:02

ОВАКАВ ПАСУЉ НИСТЕ ЈЕЛИ: Тајна је у овом састојку, а спремао га је славни српски сликар

ОВАКАВ ПАСУЉ НИСТЕ ЈЕЛИ: Тајна је у овом састојку, а спремао га је славни српски сликар

ПОЗНАТИ сликар Милић од Мачве (1934-2000) поклонио је Крушевцу легат са 120 оригиналних дела посвећених Космету, али и оригиналан рецепт за пасуљ, који је лично спремао.

21. 12. 2023. у 15:42

РОЛОВАНА СКУША ФАНТАСТИЧНОГ УКУСА И ИЗГЛЕДА: Спремите најбољу рибу за славу Свети Никола

РОЛОВАНА СКУША ФАНТАСТИЧНОГ УКУСА И ИЗГЛЕДА: Спремите најбољу рибу за славу Свети Никола

ПРИБЛИЖАВА се једна од највећих српских слава, а то је Свети Никола. Она пада у току Божићног поста, па је препоручљиво да и славска трпеза буде посна. За славу Свети Никола направите роловану скушу. Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан.

18. 12. 2023. у 17:00