ГРАДЊА ДЕПОНИЈЕ КАЛЕНИЋ  ЗА МЕСЕЦ ДАНА: Највећа еколошка инвестиција у Србији

ГРАДЊА ДЕПОНИЈЕ "КАЛЕНИЋ" ЗА МЕСЕЦ ДАНА: Највећа еколошка инвестиција у Србији

Изградња Регионалне депоније комуналног отпада у Каленићу код Уба – тренутно највеће инвестиције у Србији у области заштите животне средине – почиње крајем јуна, или почетком јула.

25. 05. 2023. у 14:00УН циљ 11, 12

УРБАНИ ВРТОВИ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ: Сјајан корак ка развоју одрживости градова

УРБАНИ ВРТОВИ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ: Сјајан корак ка развоју одрживости градова

УРБАНИ зелени вртови су оазе зеленила у урбаним (градским) срединама. Ту спадају паркови и мање зелене површине, зеленило око путева, дрвореди, градске шуме, али и зеленило на зградама и приватне баште и дворишта.

19. 05. 2023. у 13:35УН циљ 11, 13

СВЕТСКИ ДАН ПЧЕЛА: Кошнице пуне меда на крововима Београда

СВЕТСКИ ДАН ПЧЕЛА: Кошнице пуне меда на крововима Београда

ГЕНЕРАЛНА скупштина Уједињених нација је, 20. децембра 2017, усвојила предлог Савеза пчелара Републике Словеније да се 20. мај обележава као Светски дан пчела. Иницијативу коју су поднели словеначки пчелари подржала је и Србија имајући у виду сличан степен развоја и значај пчеларства у обе земље.

19. 05. 2023. у 10:36 >> 10:36УН циљ 11, 15

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖИВОТА У МИРУ: Уједињени у различитостима

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖИВОТА У МИРУ: Уједињени у различитостима

ГЕНЕРАЛНА скупштина УН одредила је 16. мај као Међународни дан заједничког живота у миру, како би тај дан био порука да се без престанка морамо борити за мир, толеранцију, заједништво, међусобно разумевање и размену мишљења.

18. 05. 2023. у 11:17УН циљ 16

СВЕТСКИ ДАН ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА И ИНФОРМАЦИОНОГ ДРУШТВА: Убрзање дигиталне трансформације у изазовним временима

СВЕТСКИ ДАН ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА И ИНФОРМАЦИОНОГ ДРУШТВА: Убрзање дигиталне трансформације у изазовним временима

СВЕТСКИ дан телекомуникација и информационог друштва обележава се 17. маја сваке године. Овај дан је установљен у циљу подизања свести о важности информационих и комуникационих технологија и њиховог доприноса друштвеном и економском развоју.

17. 05. 2023. у 12:24УН циљ 9

MISLI ZELENO

Ukoliko svakodnevno učinimo bar jedan korak u cilju zaštite životne sredine možemo reći da smo uspeli. Put do utabane staze ne postoji, na nama samima je da izaberemo vreme i način kako ćemo to učiniti. Važno je samo da prirodu poštujemo, jer priroda je čoveku obezbedila sve ono neophodno za njegov normalan i zdrav život.

Kako možemo sačuvati prirodu i zaštititi okolinu? Odgovori na ova pitanja nalaze se na svakom koraku. Postoji bezbroj načina da doprinesemo zaštiti životne sredine. Evo nekoliko najjednostavnijih načina: obratite pažnju koliko i kako koristite vodu, reciklirajte i razvrstajte otpad, smanjite upotrebu plastike, zamenite određenu kozmetiku i sredstva za čišćenje prirodnijim rešenjima.

Info tabla

01

Šta je karbonski / ugljenični  otisak?

02

Šta je Zeleno pranje / greenwashing?

03

Šta je E-otpad?

04

Šta je mikroplastika?

05

Šta znače oznake na ambalaži?

06

Šta je plogging?