СИЈАРТО

СИЈАРТО

КОЛИКО је велики страх међу западним бизнисменима од америчких претњи и санкција ако њихове компаније наставе да сарађују са Русима доказује то што бројни учесници недавно одржаног Петербургшког међународног економског форума нису желели да их новинари спомињу.

13. 06. 2024. у 10:54

ГЕНОЦИД: Егзактна сведочанства о тровању ваздуха, тла и воде с предумишљајем годинама су заташкавана као политички некоректна

ГЕНОЦИД: Егзактна сведочанства о тровању ваздуха, тла и воде с предумишљајем годинама су заташкавана као "политички некоректна"

Све оно што се нашем народу дешава од 1999. описано је у Конвенцији УН о геноциду, који се изводи и у такозваном миру, само другачијим средставима од ратних

12. 06. 2024. у 10:27

Српско Сретење у јуну и уједињење

Српско Сретење у јуну и уједињење

СРПСКИ народ има две државе, Србију и Републику Српску. То није само територија и становништво, није само извршна власт, већ љубав према њој и кад то кажем имам на уму оно што је БиХ. Каква је то држава у којој нема љубави, него силе и присиле?

10. 06. 2024. у 10:40

ЧЕРЧИЛ БИ БИО ЗАДОВОЉАН БАЈДЕНОМ: Како је председник САД понизио дух америчких лидера који су поштовали Русе, њихове жртве и ратне напоре

ЧЕРЧИЛ БИ БИО ЗАДОВОЉАН БАЈДЕНОМ: Како је председник САД понизио дух америчких лидера који су поштовали Русе, њихове жртве и ратне напоре

ЧЕРЧИЛОВ алтернативни план десанта на Нормандију 1944. уз помоћ Немаца, а затим заједнички англосаксонско-германски поход на Русију у трећем светском рату остварио се 80 година касније у Нормандији, на обележавању годишњице "Дана Д".

08. 06. 2024. у 18:26

Крвопије

Крвопије

ВОДЕЋИ светски стручњаци за међународно право недељама су узалуд покушавали да освесте творце и промотере резолуције објашњењима да се у Сребреници није догодио геноцид, те да је њихова акција опасан преседан који ће само продубити старе ране и отворити нове.

30. 05. 2024. у 10:02

ПРЕКРАЈАЊЕ ИСТОРИЈЕ КОЈЕ ВОДИ КОЛЕКТИВНИ ЗАПАД ИДЕ НАРУКУ ХРВАТИМА: На крају ће бити да је Јасеновац био место за забаву

ПРЕКРАЈАЊЕ ИСТОРИЈЕ КОЈЕ ВОДИ КОЛЕКТИВНИ ЗАПАД ИДЕ НАРУКУ ХРВАТИМА: На крају ће бити да је Јасеновац био место за забаву

УПРАВНИК Јавне установе "Спомен-подручје Јасеновац" Иво Пејаковић поднео је оставку, а повод је био текст историчара Владимира Гајгера, који тврди да није тачно да су се усташе и представници Немачког Рајха 1941. у Загребу договорили да се "српско питање реши масовним убијањем и исељавањем Срба", што пише на интернет страници ове установе.

28. 05. 2024. у 13:48

Трибунал

Трибунал

Ако слобода уопште нешто значи, то значи право да се људима каже оно што не желе да чују - написао је Џорџ Орвел у предговору чувене алегоријске басне "Животињска фарма".

27. 05. 2024. у 07:15

Чопор

Чопор

ПРЕДСТАВНИКЕ владе псују на улицама. Само чекам да та фрустрација коју интензивно продубљују портали "Деник Н", "Сме" и "Актуалити" резултира убиством једног од првих владиних званичника. Не претерујем ни најмање.

22. 05. 2024. у 07:00

Брука довека

Брука довека

ОСЕЋА ли црногорска врхушка срам и стид због отвореног ругања Србији и српској историји?

20. 05. 2024. у 07:00

Милутин

Милутин

УЗАЛУД се публика у Косовској Митровици и Лепосавићу надала да ће и она, коначно, видети представу за коју је немогуће наћи карту у Београду.

17. 05. 2024. у 07:00

Негатив

Негатив

ПРЕКРАЈАЊЕ историје добило је досад невиђену форму, па се прошлост одсликава у негативу. То значи да је црно бело, а бело црно.

16. 05. 2024. у 07:00

ПОСЛАНИЦА: Нема ни Божића ни Васкрса да другосрбијанци не ударе на све српско

ПОСЛАНИЦА: Нема ни Божића ни Васкрса да другосрбијанци не ударе на све српско

КАКО вера и обичаји налажу обележили су Срби највећи хришћански празник. У духу срамне традиције, проширујући границе размаханог усташлука у својим медијима, обележили су га и другосрбијанци - нападајући патријарха Порфирија.

08. 05. 2024. у 07:00

Геноцид

Геноцид

ЧЛАНОВИ делегације Белгије у УН подићи ће руке за резолуцију у Сребреници. Иронијом судбине, Белгијанци су својевремено својим потлаченим робовима у Конгу откидали шаке ако не испуне норму на плантажама. Многобројни су примери који захтевају преиспитивање и осуду, по принципу једнакости права. Међу њима је и судбина истребљених Индијанаца као староседелаца америчког континента. Појам геноцида не застарева. Протекло време не може да постоји као забран од злочина. Немачка је пре само три године признала геноцид који је као колонизатор пре једног века извршила у Намибији.

07. 05. 2024. у 14:43

ОЛБРАЈТОВА

ОЛБРАЈТОВА

ЗВЕЗДАНО небо изнад мене и морални закон у мени. Ниједно не треба да тражим изван свога видокруга: јасно се налазе преда мном, и повезани су са самосвешћу мога постојања", филозофирао је овако о човеку Имануел Кант.

29. 04. 2024. у 10:37

Осветник

Осветник

ЖИВИМО у јако затрованој атмосфери која говори да ће се ћеранија по Црној Гори наставити! Црногорско друштво је друштво осветника.

26. 04. 2024. у 10:37

ЦЕНЗУРА

ЦЕНЗУРА

НЕ слажем се с оним што говорите, али ћу се до смрти борити за ваше право да то можете да кажете. Тим речима је британска списатељица Евелин Беатрис Хол још 1906. године описала став чувеног француског мислиоца из 18. века Волтера, који је у оно време схватао шта је то демократија.

23. 04. 2024. у 07:15

Денис и Жељко

Денис и Жељко

ДЕНИС и Жељко, Бећировић и Комшић, представници бошњачког и хрватског народа у Председништву БиХ, отиснули су се у Њујорк да лобирају да се на Генералној скупштини УН 11. јул прогласи Међународним даном сећања на геноцид у Сребреници. На "округлу", 29-годишњицу од догађаја, резолуцијом хоће да "дугорочно помогну и охрабре процес помирења унутар Босне и Херцеговине". Баш тако је (има и срамније) образложио Денис "савезницима" долазак "делегације праведника" из Сарајева на Ист Ривер.

22. 04. 2024. у 07:15

ДУГО ПУТОВАЊЕ ОД ЈУНИКА ДО НОВОГ САДА: Који је смисао одласка амбасадора кристофера Хила на Филозофски факултет у Новом Саду?

ДУГО ПУТОВАЊЕ ОД ЈУНИКА ДО НОВОГ САДА: Који је смисао одласка амбасадора кристофера Хила на Филозофски факултет у Новом Саду?

АМЕРИЧКА дипломатија (као, уосталом, и свака друга) делује на два плана - јавном и тајном. Суштина оног тајног је да се нешто издејствује, договори, организује, сазна... Функција оног јавног је најчешће само да се пошаље гласна и отворена порука о томе ко или шта се подржава, иза кога или чега стоје САД, ко су им савезници или штићеници.

21. 04. 2024. у 07:00

Подземље

Подземље

БЕСПЛАТНЕ улазнице. Велика, највећа сала. Центар града. Најбољи биоскопски услови, који задовољавају критеријуме и најразмаженијег филмољупца. Име Емира Кустурице. Култни филм, многима омиљени. Српска премијера, ексклузива. Истински спектакл. "Андерграунд", и то цео, интегрална верзија, само данас у нашем граду. Све наведено се стекло овог понедељка - културни догађај највишег реда, какав јесте велика ретроспектива Кустуричиних филмова у "МТС дворани", отпочео је пројекцијом 312 минута дуге копије легендарног "Подземља".

19. 04. 2024. у 07:00