ЧИПОВАЊЕ

ЧИПОВАЊЕ

ИСПОСТАВИЋЕ ће се још да је Оскарима овенчани Стивен Спилберг скучена личност, ограничене маште. У хиту "Сувишни извештај" Том Круз, Колин Фарел, Макс фон Сидов тек у години 2054. лове зликовце пре него што почине злочин. А у Тексасу се то догађа већ сад.

29. 05. 2023. у 07:00

Некрополитика друге Србије

Некрополитика друге Србије

ПРОСВЕЋЕНИ и освешћени део Србије често своје сународнике који верују у традиционалне вредности и цркву оптужују за посвећеност смрти и њено величање. Да ли би могло бити да је ствар, заправо, обрнута?

28. 05. 2023. у 12:19

ФЕЉТОН - ХДЗ УВОДИ МОДЕРНУ ВЕРЗИЈУ ЖУТЕ ТРАКЕ: Србима у личним картама идентификациони број који се завршавао на 3

ФЕЉТОН - ХДЗ УВОДИ МОДЕРНУ ВЕРЗИЈУ ЖУТЕ ТРАКЕ: Србима у личним картама идентификациони број који се завршавао на 3

ЈОШ од 1989. године, Хрватска демократска заједница, Туђманова националистичка партија, тражи ревизију унутрашњих граница Југославије: „Читав хрватски народ треба да буде обухваћен унутар ’природних историјских граница’ Хрватске.“

27. 05. 2023. у 18:00

Ирваси

Ирваси

ИСПОСТАВИЛО се да би Срби у својој историјској колевци Косову сада требало да имају права као Сами, народ Лапонаца у Шведској.

25. 05. 2023. у 07:00

Метла!

Метла!

МОМАК који воли свеж бурек, касачке коње, свој родни лепи Сомбор и којем су на првом улазу у Америку једва препознали слику у пасошу, већ осам сезона држи лекције из кошарке онима који се бусају у груди да су тај спорт измислили и да су најбољи у њему.

24. 05. 2023. у 12:20

Трас

Трас

БИВША премијерка Велике Британије са најкраћим мандатом у историји ове земље изашла је из "илегале" и то, ни мање ни више, него на Тајвану.

23. 05. 2023. у 07:15

КОНТРАЛИТИЈА: Спремају се да крену против поворке чија је суштина молитва за убијену невину децу, за све људе, па и за њих рабе Божје

КОНТРАЛИТИЈА: Спремају се да крену против поворке чија је суштина молитва за убијену невину децу, за све људе, па и за њих рабе Божје

СВАКО ко је пажљиво послушао снимак патријарха Порфирија са трибине на којој је, између осталог, беседио и о родно осетљивом језику, разумео је да је говорио о конкретној жени, а никако о свим женама. Али, дежурни цензори из одређеног друштвеног слоја, неки од њих су и део власти, који су се јасно препознали у патријарховом обраћању, његове речи, истргнуте из контекста брзопотезно су објавили на мрежама и у својим медијима. Сада се они и њима слични срамно и извитоперено надмећу у лицемерним, злонамерним коментарима, увредама и спотовима који свакако ништа не говоре о Његовој светости, али много о њима самима.

20. 05. 2023. у 07:00

СЕНДВИЧАРИ СА МАЈДАНА: Вучића очекује судар и са његовима који би Србију изручили Хилу са све сосом од бруснице

СЕНДВИЧАРИ СА МАЈДАНА: Вучића очекује судар и са његовима који би Србију изручили Хилу са све сосом од бруснице

ЗА оне из СНС смо чули, али хајдемо мало да причамо и о сендвичарима Викторије Нуланд. Поменута подсекретарка Стејт департмента, која је ономад делила следовање зиготима укронацизма на Мајдану, могла би поново да задужи своју чувену пластичну кесу.

16. 05. 2023. у 08:17

КРОЛЕВИЈЕЦ

КРОЛЕВИЈЕЦ

СВЕТСКА влада у сенци, уз "штаке" из Вашингтона, ништа више не препушта случају, нити импровизацији било које нације. Раније су се на њиховој мети листом налазиле крупне теме, сада се не бира, залази се и у ситна цревца. Све је важно ако, кумулативно, може да погура ствар ка циљу. Некада су се, такође, на мети интервенција налазили нејаки народи, међу које је требало, по налогу глобалиста, распирити жишку револуције, братоубилачки рат и крвопролиће које ће "донети демократију".

12. 05. 2023. у 15:48

НЕПРЕБОЛ

НЕПРЕБОЛ

СРБИЈА натопљена сузама тужног Ђурђевдана, најтужнијег. Сузама натопљена цела земља овог крвавог маја.

07. 05. 2023. у 09:00

МИРОТВОРАЦ

МИРОТВОРАЦ

ДОК је из Будимпеште летео у Рим папа Фрања је новинарима који су га пратили за време боравка у Мађарској казао да је био у мировној мисији са циљем заустављања рата у Украјини.

03. 05. 2023. у 07:00

ЗАСТАВИЦЕ

ЗАСТАВИЦЕ

ИЗЈАВА високог представника Европске уније за спољну политику и безбедност Ђозепа Бореља да државе чланице треба да пошаљу своје ратне бродове да патролирају Тајванским мореузом са циљем постизања мира на острву, које је, како тврди, део европског геополитичког појаса, показује да Унија, уз САД, свим снагама жели да прошири свој утицај у Пацифику, науштрб Кине.

25. 04. 2023. у 15:33

СРАМОЋЕЊЕ

СРАМОЋЕЊЕ

МИШЕЛ Донелан, британска секретарка за технологију и науку, најавила је спровођење закона против мржње на мрежама према којем би руководиоци друштвених медија, ако не цензуришу такозвани штетни садржај, могли да заглаве затвор. Ваше "писмо" другоме, упућено преко друштвеног медија, не може да до њега стигне уколико "мрежа" претходно не "прочита" и "осигура" да се Даунинг стрит слаже са тим.

24. 04. 2023. у 07:00

НЕЋЕ МОЋИ: (Не)умеће спиновања

НЕЋЕ МОЋИ: (Не)умеће спиновања

У ЈАВНОСТИ се још не стишава бура - једна је од омиљених флоскула новинара Н1 када желе да реактуализују неку причу којој је у нормалним новинарским околностима прошао рок.

23. 04. 2023. у 16:38

ПИШТАЛИЦЕ

ПИШТАЛИЦЕ

ИНФЛАЦИЈА код прехрамбених производа достигла је у Француској 20 одсто на годишњем нивоу. Предвиђају да ће ускоро бити и 25.

21. 04. 2023. у 07:00

Казани

Казани

НА јучерашњи дан навршила се тачно 31 година откако сам последњим цивилним летом побегао из мог родног Сарајева.

20. 04. 2023. у 12:52

ПАМЋЕЊЕ

ПАМЋЕЊЕ

ИСТОРИЧАРИ кажу да не знамо број жртава савезничког бомбардовања у априлу 1944. што не би било страшно да је реч о изузетку. Нажалост, тај заборав српских жртава постао је правило у 20. веку, када су сваки нови режим и идеологија преправљали прошлост верујући да тако стварају бољу будућност.

19. 04. 2023. у 07:15

Дублер

Дублер

НИЈЕ искључено да је ових дана из Приштине наручен контингент маслинастозелених дуксерица и мајица кратких рукава, погодних за показивање бицепса.

13. 04. 2023. у 12:00

ДРУГА СТРАНА: Рубинови лекови за Велику Србију

ДРУГА СТРАНА: Рубинови лекови за "Велику Србију"

ДА нису покојници, који су отишли "Богу на истину", Ричард Холбрук и Мадлен Олбрајт били би овде на Балкану. У њиховом одсуству у Подгорицу, Тирану и Скопље стигао је Џејмс Рубин са већ добро познатом биографијом. Нарочито се истицао у време пре и после бомбардовања Србије. За своје заслуге добио је орден од Атифете Јахјаге због "ванредног доприноса за Косово током ратног периода". Ако га је ико заслужио - он је.

12. 04. 2023. у 07:06

Тепих

Тепих

ПОТРЕБА да "пљуну" на Србе, посебно сарајевске Србе, када год се нађу на црвеном тепиху у граду на Миљацки, по свему судећи, прелази у навику већини "београдских глумаца". Последњи пример је Милутин Караџић који је, приликом примања награде у овом граду, прокоментарисао како би било лепо да добије звање почасног грађанина Сарајева јер би тако "један Караџић на културан начин ушао у Сарајево".

11. 04. 2023. у 07:15

ДРУГА СТРАНА: Нови формат Вечерњих новости после седам деценија

ДРУГА СТРАНА: Нови формат "Вечерњих новости" после седам деценија

УЗАЛУД ћете нас, драги наши читаоци, корити и грдити што тамо где иначе купујете наше новине у прву суботу која дође нећете моћи да купите "Вечерње новости" у седамдесет година старој величини.

10. 04. 2023. у 12:09

НЕЋЕ МОЋИ: Репресија и морална права

НЕЋЕ МОЋИ: Репресија и морална права

ДО сада смо у безброј наврата имали прилику да чујемо како је Србија због насиља над косовским Албанцима изгубила "морално право" да "управља Косовом", али нико да постави питање имају ли сада, према истим аршинима, Албанци то "морално право"

09. 04. 2023. у 13:42