"Вечерње новости" су организатор, спонзор, дародавац или медијски покровитељ бројних и разноврсних манифестација и акција. Медијски спонзоришу: Будвански фестивал, Дане мимозе у Херцег Новом, традиционални Сабор трубача у Гучи, такмичење хармоникаша у Сокобањи, филмски фестивал играног филма у Херцег Новом, Битеф...


НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ
Једна од најстаријих акција установљена после катастрофалног земљотреса 1963. године. Од тада, континуирано се уручују плакете најплеменитијим појединцима, чиме се одаје признање појединцима и колективима који су својом храброшћу, добротом и одважношћу задужили читаво друштво.


МЕША СЕЛИМОВИЋ
Једна од најпрестижнијих књижевних награда коју уручују “Вечерње новости”. Награду додељује Велики жири, састављен од најистакнутијих српских критичара, теоретичара, историчара и хроничара књижевности.


ПЈЕР
Најстарији и један од најпрестижнијих конкурса за карикатуру на Балкану, покренут од стране “Вечерњих новости”, 1967. године. До данас је на конкурсе пристигло више од 20.000 карикатура, од којих је 4.500 изложено, а 150 награђено. Многи данас цењени карикатуристи почели су своју каријеру као добитници “Пјера”.


НАГРАДА “ЈОВАН ХАЏИ КОСТИЋ”
Додељује се за новинску сатиру, а носи име знаменитог аутора рубрике ТРН која у “Вечерњим новостима” излази од самог почетка листа. Уведена је 1997. године и једна је од најпрестижнијих награда у новинарству.


ЖАНКА СТОКИЋ
Награда за најбоље глумачко остварење у Србији, у сарадњи са Народним позориштем, а уз помоћ општине Пожаревац.


СЛОБОДАН ГЛУМАЦ
Награда за укупан новинарски рад у Компанији “Новости”.


КОНКУРС АРХИТЕКТУРЕ
Некада чувени “Борбин” конкурс, од 2003. године под окриљем “Новости”, на којем се награђују најбољи студентски и професионални радови из области архитектуре. Ово је један од најпознатијих конкурса архитектуре на нашим просторима, стар више од четири деценије. Конкурс издваја најквалитетније у домаћој продукцији и упорно се бори за афирмацију савременог речника у градитељству.


ИЗБОР ЗА НАЈСПОРТИСТУ ГОДИНЕ
Акција листа “Спорт”, покренута 1957. године, у оквиру које, једном годишње, жири који чине Претходни добитници овог признања бира најбољег спортисту.


SHOOTING RALLY
Акција листа “Калибар”. Сваке године у октобру, организује се јединствено такмичење у Европи, у оквиру којег се комбинује управљање теренским возилом и неколико стрељачких дисциплина.


НАЈ ТОРТЕ
Сваког октобра домовима за незбринуту децу поклањамо најлепше торте, које с љубављу месе вредне домаћице широм Србије.