ПИЛЕТИНА СА ПЕСТОМ И ПЕЧЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту пилетину

Milena Tomasevic

10. 09. 2025. у 13:00

Ако тражите јело које је брзо, једноставно и изгледа као из ресторана – ово је прави избор. Сочна пилетина у кремастом сосу од песта и мирисног печеног парадајза биће хит на свакој трпези.

ПИЛЕТИНА СА ПЕСТОМ И ПЕЧЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту пилетину

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 4 пилећа прса 
  • 280 г чери парадајза
  • ½ црног лука
  • 3 чена белог лука
  • ½ шоље песта
  • ½ шоље павлаке
  • ¼ шоље папмезана
  • маслиново уље
  • со, бибер, паприка, бели лук у праху

Припрема:
Пеците чери парадајз 20 минута на 200°C. Зачините пилетину и испржите по 5 минута са сваке стране. На истом уљу пропржите црни и бели лук, додајте песто и павлаку, па умешајте пилетину и печени парадајз. Послужите топло, посуто пармезаном.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од 45 и плаћаћемо је још

ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још

ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.

13. 12. 2025. у 15:33

Коментари (0)

АНА ВОЛЕЛА ТЕНИСЕРА? Шпански медији брујали о њиховој романси - можда би крај њега била срећнија