BANJICA DOBIJA BULEVARE SA ČETIRI TRAKE: Napreduje proširenje Crnotravske i Save Maškovića, asfaltiran deo Bulevara do Trošarine

S. B. M.

27. 04. 2021. u 09:13

NA delu od Bahtijara Vagazbadea i od OŠ "Filip Filipović" do Trošarine, sve vrvi od putara.

БАЊИЦА ДОБИЈА БУЛЕВАРЕ СА ЧЕТИРИ ТРАКЕ: Напредује проширење Црнотравске и Саве Машковића, асфалтиран део Булевара до Трошарине

Foto: D. Milovanović

Da radovi napreduju, govori jučerašnja slika gradilišta. Rok za završetak proširenja Crnotravske i Save Maškvića je kraj juna, a hoće li biti probijanja roka, rano je prognozirati.

Na kolovoz duž desne trake Bulevara oslobođenja već je stavljen prvi sloj asfalta, a to će biti urađeno i na levoj strani koju su mašine juče dodatno ravnale. Asfaltiran je i deo kolovoza gde će biti kružni tok. I Crnotravska i Save Maškovića postaće bulevar sa četiri trake. Time će žitelji naselja Stepa Stepanović konačno moći da stižu do svojih domova i da idu na posao bez upadanja u velike gužve.

Posao proširenja dodeljen je preduzeću "Ras inženjering" iz Beograda, a radovi su počeli krajem decembra 2020. Dužina koja je obuhvaćena radovima jeste 850 metara.

Foto: D. Milovanović

Ugovoreni posao obuhvata i zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujući kanalizaciju, vodovod i elektrovodove, dok će u Crnotravskoj ulici neimari rekonstruisati trolejbusku kontaktnu mrežu. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video-nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)