BEOGRAD DOBIJA RUSKE TRAMVAJE I TROLEJBUSE: Delegacija grada u poseti Moskvi, planirano da se kupe još 284 vozila za javni prevoz

S. B. M.

15. 04. 2021. u 06:47

GRAD Beograd planira nabavku 130 tramvajskih i 154 trolejbuskih vozila do 2033. godine,.

БЕОГРАД ДОБИЈА РУСКЕ ТРАМВАЈЕ И ТРОЛЕЈБУСЕ: Делегација града у посети Москви, планирано да се купе још 284 возила за јавни превоз

Foto: Tanjug

Ovo je najavio juče u Moskvi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prilikom obilaska kompanije PC Transport systems, specijalizovane za proizvodnju gradskih električnih vozila: tramvaja, trolejbusa i električnih autobusa.

Cilj je komforniji i pouzdaniji javni prevoz, kazao je Nikodijević i podsetio da je prosečna starost tramvaja na ulicama prestonice 34 godine, a trolejbusa 11 godina.

- Zato je delegacija Beograda u poseti fabrici šinskih vozila u Moskvi kako bi se upoznala sa tehnologijom i iskustvima koje nam može ponuditi ruska strana. U skoroj budućnosti dominantni prevoz u Beogradu postaće šinski sistem. Takav vid javnog prevoza će omogućiti brži prevoz građana, ali i ravnomerniji razvoj grada.

Strategijom razvoja javnog linijskog transporta putnika i Planom generalne regulacije šinskih sistema planirano je proširenje beogradske tramvajske mreže od 41,3 kilometra (31 kilometar do 2033. godine), kao i izgradnja četiri nova tramvajska depoa.

SANKT PETERBURG

DELEGACIJA Beograda, koju predvodi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, boravi u trodnevnoj poseti Moskvi i Sankt Peterburgu. Tamo su gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević i direktor GSP "Beograd" Radiša Momčilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)