S PESMOM UZ METLU: Radnik "Gradske čistoće" Kristijan Bajramović građane uveseljava pevanjem

A. Z. KLISURIĆ

04. 04. 2021. u 09:30

GRAĐANI koji stanuju na Savskom vencu imaju sreću da ih na posao ispraća pesmom Kristijan Bajramović.

С ПЕСМОМ УЗ МЕТЛУ: Радник Градске чистоће Кристијан Бајрамовић грађане увесељава певањем

Foto P. Milošević

Ovaj mladi čovek skoro sedam godina radi u JKP "Gradska čistoća", a žitelji ove opštine, osim što prepoznaju njegovu urednost, znaju ga i po glasu i pesmi koja se svakodnevno čuje u ulici u kojoj radi.

Kristijan ima 24 godine, oženjen je i otac je dvoje dece, za sebe skromno kaže da "nije toliko dobar pevač", ali kada pusti glas svi pogledi su uprti u njega.

- Počeo sam da pevam uz moje komšije koje se bave muzikom i uz njih sam malo pevušio, a kada su me pohvalili da imam dara osmelio sam se da zapevam dok sam na poslu - priča nam Kristijan.

- Nekad se na ulici i malo postidim, pa pevušim samo za svoju dušu, a nekada se osmelim. Pre neki dan je čovek prošao pored mene i čuo me kako pevam, osmehnuo se i rekao: "Otkad nisam čuo da neko peva".

Foto P. Milošević

Ovaj mladić pleni pozitivnom energijom, komunikativan je i nasmejan. Šta će se naći na repertoaru zavisi od raspoloženja, ali i od toga da li će mu se neka pesma zavrteti u glavi na putu do posla ili će je čuti iz obližnjeg kafića.

- Najviše volim da pevam narodne i pop pesme, ne bih mogao da izdvojim omiljenog pevača, ali možda prednjače Šaban Šaulić i DŽej - govori Kristijan. - Nisam ja usamljen u pesmi, mnoge moje kolege pevuše dok rade, ali nemaju hrabrosti da puste glas kao ja i možda nekome ulepšaju dan.

APLAUZ SA PROZORA

DA LI će neku pesmu otpevati dobro zavisi od raspoloženja. Kristijan nam se pohvalio kako je pre nekoliko dana dobio i aplauz od komšija sa prozora.

- Kolega i ja smo radili, i pesmu sam otpevao tačno kako treba. Kolega je bio oduševljen, a kada sam završio ljudi koji su čuli pesmu izašli su na prozor, počeli su da tapšu i da mi čestitaju - priča nam ovaj veseli mladić.

Nakon rođenja prvog deteta počeo je da uči i uspavanke, a sada skoro svakodnevno, osim što dane ulepšava prolaznicima, njegovi mališani dan završavaju uz tatinu pesmu.

Na pitanje da li je razmišljao da se bavi pevanjem i okuša se  u nekom od takmičenja, rekao je da zasada ne planira jer je svestan koliko ima nedostataka i koliko bi morao da uči kako bi postao bolji pevač. Ipak ovu mogućnost ne isključuje u potpunosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAVIČAJNI MUZEJ U ŠKOLI STAROJ DVA VEKA: Objekat iz 1840. godine u Šarkovu, dobio specijalnu namenu