USKORO VAKCINACIJA I U PREDUZEĆIMA: Vesić najavio početak nove faze imunizacije Beograđana

Novosti online

08. 03. 2021. u 19:43

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima i sekretarima udruženja i privrednicima u Privrednoj komori Srbije da će vakcinacija otpočeti i u preduzećima.

УСКОРО ВАКЦИНАЦИЈА И У ПРЕДУЗЕЋИМА: Весић најавио почетак нове фазе имунизације Београђана

Foto: Beoinfo

– U velikim preduzećima organizovaćemo vakcinaciju u samim preduzećima, a kada su u pitanju mala preduzeća to će se obavljati organizovano preko Privredne komore i Grada Beograda na punktovima za vakcinaciju. Sutra će biti vakcinisano 650 kasirki i kasira, zatim ćemo tako organizovati i sa frizerima i šalterskim službenicima – pojasnio je Vesić za Beogradsku hroniku.

Ovo je danas bio poslednji u nizu sastanka u vezi nove faze imunizacije u Beogradu, naveo je Vesić i dodao da se vakcinacija nastavlja na dva nivoa, preneo je Beoinfo.

– Pojačaćemo vakcinaciju u prigradskim opštinama, organizovali smo mobilne ekipe. Danas sam imao sastanak sa direktorima domova zdravlja i predsednicima opština. Ulazimo u sela, razgovaramo sa ljudima, prijavljujemo ih ukoliko to nisu učinili i vakcinaciju ćemo vršiti na licu mesta, u domovima zdravlja, seoskim ambulantama, na mestima gde je to moguće. Tamo je ljudima teže da dođu do mesta za imunizaciju, ona su razuđenija, negde i do 40 kilometara, a na nama je da dođem do njih i da im pomognemo da se vakcinišu – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je vakcinisano više od 23 odsto građana, a revakcinisano više od 13 procenata.

– Mi smo ubedljivo najbolji u Srbiji i ponosan sam na Beograđane i Beograđanke koji su masovno ušli u proces vakcinacije. Posebno smo ponosni na to što je u Beogradu u populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano 50,39 odsto građana, dakle svaki drugi, a u populaciji preko 75 godina vakcinisano je 45,46 odsto, gotovo polovina – rekao je Vesić.

Postoje samo dva načina da se izađe iz ove krize, ili da se svi vakcinišemo ili da se svi zarazimo, mislim da je bolje da se svi vakcinišemo, naveo je Vesić i dodao da će Beograd nastaviti sa ovim procesom.

– Siguran sam da će i u buduće Beograd biti najbolji region u Srbiji kada je u pitanju vakcinacija, a to znači povratak normalnom životu – zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri