RIZIKUJU ŽIVOT DA BI OKAČILI VEŠ? Ne prestaju i pored kazni, a zbog ove fotografije iz Beograda neki su imali i napad panike (FOTO)

Novosti online

06. 03. 2021. u 20:26

KADA se ova fotografija pojavila na "Reditu" mnogi su bili šokirani.

РИЗИКУЈУ ЖИВОТ ДА БИ ОКАЧИЛИ ВЕШ? Не престају и поред казни, а због ове фотографије из Београда неки су имали и напад панике (ФОТО)

Zakon treba da otkloni nejasnoće

Kako autor kaže, fotografija je iz novobeogradskog bloka 23, a na ovoj mreži spakovana je na stranicu "Urban hell".

A da li ovaj "urbani pakao" zaista i postoji, pitali smo Ivanu Milenković, ženu koja više od osam godina živi baš u bloku 23.

- Apsolutno. Ovo je svakodnevnica. Šta da vam kažem, kada sedim u trpezariji, tačno znam kada je komšinica izbacila novu turu šarenog veša. Ne mogu da kažem da mi to smeta, ali nije higijenski, a i u bloku ima toliko toga važnijeg da se reši, tako da na ovaj rašireni veš skoro više niko i ne obraća pažnju.

Nas je zanimalo pa kako taj veš uopšte kače i skidaju sa štrika, razapetog između dve zgrade. Deluje kao da može da bude i jako opasno.

- To je neki italijanski sistem, sa spregama. Ne znam tačno da vam objasnim, ali znam da razvlače taj kanap od terase do terase - rekla nam je Ivana.

I komentari na "Reditu" ispod fotografije bili su šaroliki. Ipak, najviše je bilo onih koji su u neverici da to uopšte i dalje postoji. Ovo misli jedan Amerikanac.

- Ma da li je moguće da Srbi rizikuju život samo da bi okačili veš?

Bilo je i onih kojima se prizor dopao - "O, prelepo, stavljam ovu fotografiju kao volpejper na telefon i ne, nisam sarkastičan."

Neki su se, dok su gledali, dobro uplašili - "Dok gledam ovaj veš kako leluja među zgradama, dobijam ozbiljan napad panike."

Nakon svih ovih kometara, oglasio se i autor fotografije, koji je napisao da je ipak možda malo preterao što je ovu sliku stavio baš na stranicu "Urban hell".

- Da, ovo možda jesu brutalne blok zgrade izgrađene za vreme socijalističke Jugoslavije, ali u bloku 23 stanovi su veliki, prostrani, a u samom bloku ima mnogo zelenila, tu su i pijaca, vrtić i škola.

Inače, sušenje veša na terasama koje gledaju na ulicu u Srbiji je zabranjeno, a za to su propisane i kazne od 2.500 dinara.

(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju