RIZIKUJU ŽIVOT DA BI OKAČILI VEŠ? Ne prestaju i pored kazni, a zbog ove fotografije iz Beograda neki su imali i napad panike (FOTO)

Novosti online

06. 03. 2021. u 20:26

РИЗИКУЈУ ЖИВОТ ДА БИ ОКАЧИЛИ ВЕШ? Не престају и поред казни, а због ове фотографије из Београда неки су имали и напад панике (ФОТО)

Zakon treba da otkloni nejasnoće

KADA se ova fotografija pojavila na "Reditu" mnogi su bili šokirani.

Kako autor kaže, fotografija je iz novobeogradskog bloka 23, a na ovoj mreži spakovana je na stranicu "Urban hell".

A da li ovaj "urbani pakao" zaista i postoji, pitali smo Ivanu Milenković, ženu koja više od osam godina živi baš u bloku 23.

- Apsolutno. Ovo je svakodnevnica. Šta da vam kažem, kada sedim u trpezariji, tačno znam kada je komšinica izbacila novu turu šarenog veša. Ne mogu da kažem da mi to smeta, ali nije higijenski, a i u bloku ima toliko toga važnijeg da se reši, tako da na ovaj rašireni veš skoro više niko i ne obraća pažnju.

Nas je zanimalo pa kako taj veš uopšte kače i skidaju sa štrika, razapetog između dve zgrade. Deluje kao da može da bude i jako opasno.

- To je neki italijanski sistem, sa spregama. Ne znam tačno da vam objasnim, ali znam da razvlače taj kanap od terase do terase - rekla nam je Ivana.

I komentari na "Reditu" ispod fotografije bili su šaroliki. Ipak, najviše je bilo onih koji su u neverici da to uopšte i dalje postoji. Ovo misli jedan Amerikanac.

- Ma da li je moguće da Srbi rizikuju život samo da bi okačili veš?

Bilo je i onih kojima se prizor dopao - "O, prelepo, stavljam ovu fotografiju kao volpejper na telefon i ne, nisam sarkastičan."

Neki su se, dok su gledali, dobro uplašili - "Dok gledam ovaj veš kako leluja među zgradama, dobijam ozbiljan napad panike."

Nakon svih ovih kometara, oglasio se i autor fotografije, koji je napisao da je ipak možda malo preterao što je ovu sliku stavio baš na stranicu "Urban hell".

- Da, ovo možda jesu brutalne blok zgrade izgrađene za vreme socijalističke Jugoslavije, ali u bloku 23 stanovi su veliki, prostrani, a u samom bloku ima mnogo zelenila, tu su i pijaca, vrtić i škola.

Inače, sušenje veša na terasama koje gledaju na ulicu u Srbiji je zabranjeno, a za to su propisane i kazne od 2.500 dinara.

(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

vladimir

06.03.2021. 21:13

I opet kriva "socijalistička" Jugoslavija!? NIKADA se preko "zgrada" u Socijalističkoj Jugoslaviji nije sušio veš! NIKADA! U Socijaličkoj Jugoslaviji, PRAVNOJ i civilizovanoj državi, postojao je RED i MIR, zagarantovna bezbednost gradjana i porodice, socijalni status svih na najvišem nivou u svetskim razmerama, BESPLATNO školstvo i zdravstvo, poštovao se GUP /generalni urbanistički plan za nepismene/, postojao SDK /suvišno za nepismene/, poštovali su se organi vlasti, kriminal na najnižem nivou, sloboda kretanja sa pasošem i bez njega, poštovanje svuda u svetu .... ajde demantujte me! To je samo MINIMUM nabrojanih "privilegija" u Socijalističkoj Jugoslaviji!

buki

07.03.2021. 09:32

@vladimir - Svima, osim seljacima. Ja sam kao dete poljoprivrednika, 1968 godine sa svojih 11 godina, provela u bolnici oko tri meseca. Osiguranje koje su imali seljaci nije pokrivalo bolničko lečenje, pa je tata debelo platio tu moju reumatsku groznicu ( oko 12 sadašnjih evra po danu). Sledeće, 1969 godine deca poljoprivrednika su bila i bolnički osigurana, a nosioci osiguranja ( seljaci) tek mnogo godina kasnije, iako su uredno plaćali sve što je država od njih tražila. Inače je na selu važilo pravilo da prvo državi namiriš dugove, pa onda šta ostane za druge troškove. To su preneli i na nas decu, tako da ja do danas nikada nisam imala dug za bilo šta i hvala roditeljima na tome.