MREŽA ZA TROLEJBUSE BUDI PROTEST: Deo žitelja starog Dorćola nezadovoljni zbog premeštanja vozila sa Studentskog trga u njihov komšiluk

G. N.

11. 02. 2021. u 06:47

NASTAVAK posla na izmeštanju trolejbuske kontaktne mreže, ponovo je razbuktao pobunu građana koji stanuju u donjem delu Dorćola.

МРЕЖА ЗА ТРОЛЕЈБУСЕ БУДИ ПРОТЕСТ: Део житеља старог Дорћола незадовољни због премештања возила са Студентског трга у њихов комшилук

Foto Z. Jovanović

Udruženje građana "Komšije sa Dorćola" tim povodom podnelo je juče zahtev Upravnom sudu da donese privremenu meru zabrane radova, a zakazan je i još jedan protest na uglu ulica Gundulićev venac i Žorža Klemansoa.

Izmeštanje trolejbusa sa Studentskog trga preduslov je za njegovu rekonstrukciju, ali je pre toga potrebno razvući kontaktnu mrežu od skretanja u Jaše Prodanovića duž Takovske, onda Cvijićevom, Poenkareovom, Venizelosovom, Žorža Klemensoa i Dunavskom. Mreža se onda spaja sa depoom GSP "Dorćol", a u Dunavskoj će se graditi i okretnica. Do izgradnje novog terminusa, privremena kontaktna mreža biće razvučena u ulici Gundulićev venac, na potezu od Dobračine do Žorža Klemansoa.

STANICA

TROLEJBUSKA kontaktna mreža u funkciji terminusa u Dunavskoj obuhvata izgradnju ispravljačke stanice na uglu Cvijićeve i Ulice Draže Pavlovića. Takođe, predviđena je izgradnja oko dva kilometra kontaktne mreže trasom koja obuhvata deo starog Dorćola.

Žitelji pomenutog dela Dorćola nisu saglasni sa ovim planom. Od samog početka radova, u novembru 2019. godine oni osporavaju da je reč o legalnom poslu, iako je tender raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada. Tada su stanari pisali peticije da se posao zaustavi, protestvovali na ulicama "pogođenim" prolaskom trolejbusa. Ni vanredno stanje i zabrana kretanja nisu ih omeli da iskažu nezadovoljstvo.

- Planirani radovi na izgradnji trolejbuske trase nisu usaglašeni sa Generalnim urbanističkim planom - tvrde okupljeni oko Udruženja "Komšije sa Dorćola".

- Uprkos upozorenjima i protestima građana, gradske vlasti ne odustaju od postavljanja trolejbuske kontaktne mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!