POMOĆ BEOGRADA SPC U HRVATSKOJ: Uplaćena donacija u iznosu od 100 hiljada evra

Novosti online

01. 01. 2020. u 10:00

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da je razgovarao sa mitropolitom Porfirijem povodom zemljotresa u Hrvatskoj, a zbog kog su naše crkve i manastiri pretrpeli štetu.

ПОМОЋ БЕОГРАДА СПЦ У ХРВАТСКОЈ: Уплаћена донација у износу од 100 хиљада евра

Foto Predrag Mitić

"Upravo sam završio telefonski razgovor sa Njegovim visokim preosveštenstvom mitropolitom Porfirijem. U ime Grada Beograda izrazio sam žaljenje zbog štete koju su pretrpele naše crkve i manastiri zbog zemljotresa.

Grad Beograd je danas uplatio donaciju Mitropoliji zagrebačko - ljubljanskoj Srpske pravoslavne crkve u iznosu od 100 hiljada evra kako bi naša crkva kupila 30 mobilnih jedinica čija je površina 15 metara kvadratnih sa toaletom. Ove mobilne domove srpska crkva će ustupati najugroženijim porodicama u Hrvatskoj koje su ostale bez krova nad glavom.

 

POMOĆ BEOGRADA SPC U HRVATSKOJ Upravo sam završio telefonski razgovor sa Njegovim visokim preosveštenstvom mitropolitom...

Posted by Goran Vesić on Četvrtak, 31. decembar 2020.

Grad Beograd će upućujući direktnu pomoć Mitropoliji zagrebačko - ljubljanskoj kao i apelom građevinskim kompanijama koje posluju u Beogradu pomoći obnovu kuća u selu Majske Poljane koje je teško stradalo u zemljotresu kao i srpskih crkava u Petrinju i Sisku.

Pozivam sve kompanije i pojedince koji mogu da pomognu da se obrate Mitropoliji zagrebačko - ljubljanskoj i da doniraju ili kupe mobilne jedinice za smeštaj ugroženih porodica", napisao je Vesić na Fejsbuku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!