POMOĆ PORODICAMA: Grad Beograd isplatio nadoknadu za roditelje trojki, četvorki i duplih blizanaca, a stigle i jelke

M. S. - S. V.

26. 12. 2020. u 06:20

RODITELjIMA trojki, četvorki i duplih blizanaca juče je isplaćena finansijska pomoć.

ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА: Град Београд исплатио надокнаду за родитеље тројки, четворки и дуплих близанаца, а стигле и јелке

Foto: Beoinfo

Za decu predškolskog uzrasta isplaćuje se prosečna mesečna zarada, odnosno 72.344 dinara. Ukolika su deca osnovnoškolskog uzrasta, dobijaju dve prosečne zarade, odnosno 144.688 dinara, i tri prosečne zarade, odnosno 217.032 dinara, ukoliko su deca srednjoškolskog uzrasta.

U susret predstojećim praznicima, tri ustanove socijalne zaštite u Beogradu - Prihvatilište za odrasla i stara lica, Prihvatilište za decu i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj - dobile su novogodišnje jelke.

- Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve više dece. Ove godine imamo sedam porodica, 21 dete više nego prošle, i nadam se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Zahvalni smo Gradu Beogradu što svake godine obezbeđuje sredstva da podržimo ove porodice i što smo u prilici da deci i roditeljima na ovaj način ulepšamo predstojeće praznike - rekla je Zorica Pavlović, direktorka Centra za socijalni rad.

Kako je obrazložila Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu, materijalnu podršku u 2020. dobilo je 111 porodica sa ukupno 349 dece. Od toga 95 porodica sa trojkama, odnosno 285 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, i 15 porodica sa duplim blizancima, odnosno 60 dece.

Novogodišnje jelke su im, kao lični poklon, darivali Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Foto: Beoinfo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)