GRAD PREUZIMA POZORIŠTE KPGT: Troškove rada teatra LJubiše Ristića snosiće Grad

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 11. 2020. u 09:48

GRAD Beograd od sledeće godine preuzeće osnivačka prava nad pozorištem KPGT Ljubiše Ristića.

ГРАД ПРЕУЗИМА ПОЗОРИШТЕ КПГТ:  Трошкове рада театра Љубише Ристића сносиће Град

KPGT

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ovo pozorište unazad  dve godine već ima podršku grada, a sada će pokrivati i troškove rada.

- Ljubiša Ristić je najveći jugoslovenski i srpski pozorišni reditelj modernog doba, a KPGT je njgov životni projekat i jedan od najvećih u našem pozorištu koji postoji 42 godine - rekao je Vesić. - Ponosan sam jer poslednje dve godine ovo pozorište ima kontinuiranu podršku grada. Ovo pozorište koje ima svoju scenu u Staroj šećerani, okuplja mlade glumce i posle četiri decenije, predstavlja pozorišnu avangardu i jedinstvenu pojavu u našoj kulturu.

On je objasnio da se prošle nedelje dogovorio sa osnivačem KPGT Ljubišom Ristićem da tokom 2021. godine, a najkasnije do 1. jula Grad Beograd preuzme osnivačka prava nad ovim pozorištem.

- Kao i u slučaju Teatra Vuk, Grad Beograd će pokrivati troškove rada pozorišta i projektno finansirati predstave. Svojevremeno je Grad Beograd, istom principu, preuzeo Zvezdara teatar. Preuzimajući osnivačka prava Grad će obezbediti da ovo alternativno pozorište normalno radi - naveo je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri