PODRŠKA GRADA I VLADE NEMERLJIVA: Dve decenije Sigurne kuće u Beogradu

B. R.

02. 11. 2020. u 13:24

POVODOM dvadesetogodišnjice rada Sigurne kuće, ova institucija dobila je donaciju od 10 laptop računara i štednjak.

ПОДРШКА ГРАДА И ВЛАДЕ НЕМЕРЉИВА: Две деценије Сигурне куће у Београду

Foto Beoinfo

Obeležavanju jubileja su, uz koordinatorku Sigurne kuće Vesnu Stanojević, prisustvovali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

- Od 2016. do danas Sigurna kuća je na budžetu Skupštine grada i Grad Beograd stoji iza nje, što je veoma značajno za žene koje ovde dolaze i nemaju drugo utočište. Prisustvo ministarke Darije Kisić Tepavčević takođe govori da iza Sigurne kuće stoji i Vlada Srbije. Ova sigurna kuća je po mnogo čemu specifična jer prima žene iz cele Srbije i prima više korisnika nego što ih ima na teritoriji Beograda - kazao je Vesić i dodao:

- Nas u narednom periodu očekuje da obezbedimo stanove za korisnike Sigurne kuće, jer je posebno kritičan trenutak kada žene izlaze odavde i postaju potpuno samostalne. To ćemo učiniti zajedno sa Vladom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)