ZA SPLAV OSAM PUTA VIŠE: Usvojen je novi cenovnik lokalnih administrativnih taksa koji bi trebalo da važi od 1. januara

M. S.

01. 10. 2020. u 08:36

ODBORNICI Skupštine grada su na sednici u ponedeljak usvojili novu Odluku o lokalnim administrativnim taksama, koja stupa na snagu u januaru 2021.

ЗА СПЛАВ ОСАМ ПУТА ВИШЕ: Усвојен је нови ценовник локалних административних такса који би требало да важи од 1. јануара

Ugostiteljski objekti na reci / Foto N. Skenderija

Neke takse poskupele su neznatno, a najdrastičnija razlika odnosi se na one koji bi u ime privrednog subjekta da unesu naziv "Beograd", za šta će morati da izdvoje čak sedam puta više novca nego dosad. Naknada za rešenje o postavljanju plutajućeg objekta na delu obale ili vodnog prostora poskupela je oko osam puta u odnosu na važeću odluku.

Po novom cenovniku, za rešenje o postavljanju splava ubuduće će umesto dosadašnjih 3.921 dinar, vlasnici za ovu taksu morati da iskeširaju 33.387 dinara. Dok je vrednost imena "Beograd" u nazivu firme skočila, pa će se za nju, umesto 20.605 dinara, plaćati 153.489 dinara.

Oko hiljadu dinara više moraće da se plati za taksu o privremenom zauzeću javnih površina za tezge i druge objekte. Dosad su za postavljanje tezge vlasnici morali da izdvoje 2.227 dinara, a ubuduće će ih ova stavka koštati 3.257 dinara.

Kada je reč o rešenju o privremenom zauzeću prostora za bašte, vlasnici ugostiteljskih objekata moraće da umesto 9.523 dinara, plate 10.606 dinara, dok će saglasnost za bašte koštati 4.184 dinara. I ukoliko neko želi da dobije dozvolu da organizuje manifestaciju na javnoj površini, koštaće ga 5.500 dinara, odnosno oko 1.000 više nego što je uređeno dosadašnjom odlukom.

Jedina stavka koja je znatno pojeftinila odnosi se na rešenje o postavljanju opreme za igru dece i rekreaciju građana, koja je gotovo upola umanjena. Do sada je iznosila 11.729 dinara, a ubuduće će stajati 6.128 dinara. n

STABLO KOŠTA 1.412 DINARA

UKOLIKO se zdravo stablo nađe na putu izgradnji novog stambenog objekta ili preti da ugrozi bezbednost stanara, za dobijanje rešenja o njegovom uklanjanju sa javne površine na području 10 gradskih opština, građani će morati da plate umesto 998 dinara - 1.412 dinara.

Ova taksa za rešenje o uklanjanju zdravih stabala sa javnih zelenih površina od početka prošle godine poskupela je sa 439 na 998 dinara, da bi sada usledilo novo uvećanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)