VEĆ NUDE PUT ZA LETO: Pojedine škole traže od roditelja da se hitno izjasne o letnjim kampovima, kapara se ne vraća u slučaju otkazivanja

B. Borisavljević

30. 09. 2020. u 06:48

EPIDEMIJA virusom korona spustila je rampu na sva školska putovanja. Iako su do proleća odloženi svi jednodnevni izleti, ekskurzije za starije osnovce i srednjoškolce, roditelji u pojedinim školama su, krajem prošle nedelje, dobili SMS poruke da se u najkraćem roku izjasne, da li će poslati dete u letnji ili super kamp.

ВЕЋ НУДЕ ПУТ ЗА ЛЕТО: Поједине школе траже од родитеља да се хитно изјасне о летњим камповима, капара се не враћа у случају отказивања

Među ponuđenim destinacijama su planine

Termini su tokom letnjeg raspusta sledeće godine, a cena za sedam dana i šest noći, iznosi od 220 do 240 evra.

Našoj redakciji su se javili roditelji đaka, koji su zatečeni SMS porukama koje su dobili od učitelja i razrednih starešina u četvrtak i petak. Imali su, kažu, rok do ponedeljka da se izjasne da li će njihovo dete ići ili ne. Mamama i tatama je čudno, čemu tolika žurba kada je epidemiološka situacija i dalje nestabilna.

- Učiteljica nam je u petak poslala poruku sa ponudom za "Super kamp", sa naglaskom da moramo odgovoriti do ponedeljka - kaže Ivana S, majka osnovca. - Kako nam je objašnjeno, to je potrebno agenciji zbog rezervacije termina i ograničenog broja mesta. Malo je nelogično da se roditeljima šalju ponude za putovanja, koja će biti sledećeg leta, kada se ne zna kako će se razvijati situacija sa virusom korona.

Roditelji koji žele da pošalju mališane u neki od kampova u obavezi su da plate kaparu oko 2.500 dinara, uz obaveštenje da im, u slučaju, otkazivanja putovanja novac neće biti vraćen. Iako je plaćanje u šest mesečnih rata za većinu roditelja je reč o iznosu, koji predstavlja veliki udar na kućni budžet. U porodicama sa dvoje i više dece, finansijski je još teže otplatiti boravak u kampu.

Zbog epidemije korone, učenici u školama, koje putovanja nisu organizovale na početku školske godine, ostali su uskraćeni za odlazak na ekskurzije ili izlete. Škole koje nisu uplaćene rate prosledile agencijama, vratile su novac roditeljima, a novac ostalih "deponovan" je za odložena putovanja.

Među ponuđenim destinacijama su planine

OD BUKULjE DO ZLATIBORA

KAMPOVI se organizuju na Rudniku, Zlataru, Divčibarama, Tari, Zlatiboru, Bukulji. Boravak dece je detaljno osmišljen, tako da svakodnevno imaju brojne aktivnosti u prirodi, uz nadzor profesora, trenera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)