SPAS OD VRELINE U HLADU AVALE: Domaći posetioci okupirali toranj i izletište nadomak grada (FOTO)

Š. M.

17. 08. 2020. u 12:30

AVALU, jedno od najpopularnijih vikend-izletišta u prestonici, ali i poznatu turističku destinaciju, juče je posetio veliki broj građana, kako bi se odmorili od svakodnevne gradske vreve i brojnih obaveza.

СПАС ОД ВРЕЛИНЕ У ХЛАДУ АВАЛЕ: Домаћи посетиоци окупирали торањ и излетиште надомак града (ФОТО)

Foto V. Danilov

 Mnoge Beograđane trenutna epidemiološka situacija je sprečila da otputuju dalje, pa su ovde potražili svež vazduh.

Reporteri "Novosti" obišli su poznato izletište i uverili se da je nedeljno popodne bilo prepuno ljudi, koji su degustirali brojne domaće specijalitete, šetali po uređenim stazama, rekreirali se na nekom od brojnih sportskih terena i dečjih igrališta, ili pak roštiljali. A na parkingu se tražilo mesto više.

- Porodično redovno posećujemo ovaj deo prestonice, koji je zasigurno jedan od najuređenijih kod nas - zadovoljno priča za "Novosti" jedan od posetilaca. - Deca se uvek posebno raduju kada treba da idemo na Avalu. Suveniri i razne igračke zaista su pristupačni, tereni i staze sjajno održavani i uređeni, a iako je hrana u restoranima odlična, cene bi mogle da budu malo pristupačnije.

Čuveni hotel "Avala" trenutno ne radi, ali restoran u njegovom prizemlju juče je bio dupke pun ljudi. Doduše, maske su skoro bile zanemarene, ali je razmak između stolova ispoštovan.

- Gužve na Avali sada su samo vikendom, radnim danima je situacija potpuno drugačija - priča za naš list Slađana Ristić, koja 13 godina drži prodavnicu suvenira. - Posetioci najviše kupuju zmajeve i vrteške, čije se cene kreću od 150 do 300 dinara. Dok su stranci dolazili, najbolje su se prodavali magneti, ali ih trenutno uopšte nema.

Subotom i nedeljom se na vrh tornja popne više od 4.000 ljudi, dok će povratkom stranih turista taj broj biti neuporedivo veći.

KARTA OD 150 DO 300 DINARA

ZA pogled sa Avalskog tornja posetioci moraju da izdvoje 300 dinara, koliko košta pojedinačna karta. Osnovci, srednjoškolci, studenti i penzioneri plaćaju 150 dinara uz odgovarajuću legitimaciju. Simboličnu cenu od jedan dinar treba da izdvoje deca do sedam godina i osobe sa invaliditetom.

Neznani junak imao goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri