NASELJE BRAĆE JERKOVIĆ OSTALO BEZ LJUBIMCA: Miki uspavan kod privatnika. Ko pomaže kad pati ulični pas?

J. DINČIĆ

16. 08. 2020. u 09:13

PAS Miki, koji je skoro 18 godina "čuvao" naselje Braće Jerković, i o kojem su brinuli mnogobrojni stanovnici ovog kraja, nedavno je uginuo.

НАСЕЉЕ БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ ОСТАЛО БЕЗ ЉУБИМЦА: Мики успаван код приватника. Ко помаже кад пати улични пас?

Foto: Fejsbuk

Meštani su pokušali na sve načine da mu pomognu, ali, nažalost, nisu uspeli. Dežurnim službama "Zoohigijene" pri JKP "Veterina Beograd" su slučaj prijavili u ranim jutarnjim satima i čekali do podneva da se pojave. Međutim, ekipe su na teren izašle tek posle 13.00 časova, kada su se za to stvorili uslovi, ali kasno da se spase život psa.

- Pas je bio veoma bolestan, nije mu bilo pomoći, i bilo je očigledno da je eutanazija neminovnost - pričaju, za "Novosti", stanovnici naselja Braće Jerković. - Dežurne službe smo čekali skoro pet sati, a kako se oni nisu pojavili, sami smo se pobrinuli za psa i odveli ga u privatnu kliniku da se ne bi više mučio.

Dežurne službe "Zoohigijene", na teren su izašle čim su mogućnosti to dozvolile, ali psa na navedenoj lokaciji nisu zatekle.

- Reč je o danima vikenda, pa stoga apelujemo na građane da imaju strpljenja i da razumeju da mi izlazimo po svakoj prijavi, ali da postoji trijaža i prvo se zbrinjavaju najugroženije životinje - dodaju nadležni. - Naša Služba Hitne pomoći ima jedno vozilo kojim pokriva čitavu teritoriju prestonice, što znači da nekada sa jednog kraja odlazi na potpuno drugi kraj grada, za šta je potrebno izvesno vreme.

UGINULE ŽIVOTINjE

UGINULE životinje na javnim površinama grada građani treba da prijave službi "Zoohigijene" čije ekipe će ukloniti tela. Ova mogućnost postoji i za vlasničke životinje, po određenom cenovniku, koji se nalazi na zvaničnom sajtu "Veterine Beograd". To je jedini ispravan način, jer je zabranjeno bilo kakvo sahranjivanje uginulih životinja na javnim površinama iz zdravstveno-higijenskih razloga.

Dodaju i da su prioriteti životno ugrožene životinje, nastradale u saobraćajnim nesrećama i slično. Kao i da je neophodno da građani koji se nađu u sličnim situacijama, slučaj osim "Zoohigijeni", prijave i dežurnim ekipama Hitne pomoći veterine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!