"DELTA" KUPAC, ALI ROK KRATAK: Reporteri Novosti prvog dana posle oglašavanja prodaje, u Sava centru zatekli veliki broj majstora

M. STANOJKOVIĆ

08. 08. 2020. u 11:56

JEDINI, zasada zvanično pominjan zainteresovani kupac Sava centra, kompanija "Delta holding", po oglašavanju prodaje, radi na prikupljanju dokumentacije kako bi ispoštovala kratak rok do 21. avgusta za prijavu.

ДЕЛТА КУПАЦ,  АЛИ РОК КРАТАК: Репортери Новости првог дана после оглашавања продаје, у Сава центру затекли велики број мајстора

Foto K. Mihajlović

S druge strane, prvog dana po objavljivanju javnog poziva za otuđenje najveće kongresne dvorane, majstori uveliko rade na opremanju pojedinih ispražnjenih delova poslovnog prostora u sklopu kompleksa, koji se, kako saznajemo, pretvaraju u televizijski studio i redakciju Euronjuza. Ostali zakupci lokala još nemaju zvanične upute, ali se nadaju da će ostati.

- Videli smo zvanično objavljene uslove konkursa. U procesu smo detaljnijeg sagledavanja, a kako je rok kratak, fokusirani smo da se pozabavimo time i zato hvala na razumevanju - kratko su odgovorili iz "Delte" za "Novosti".

I dok oronuli gubitaš Sava centar čeka budućeg vlasnika koji će mu povratiti stari sjaj, juče, kako su se uverili reporteri "Novosti", dvoranom su odzvanjali zvuci bušilica i pre nego što je kupac kročio na ova vrata. U delu prizemlja niče televizijski studio, dok se na drugom spratu šuška da stižu nova televizija i portal.

USLOVI Novi vlasnik ne sme da menja namenu objekta, Foto M. Anđela

- Ovde je "Telekom" zakupio 8.000 kvadrata prostora. Trenutno se renovira kako bi se smestila buduća redakcija Euronjuza - tvrdi jedan od radnika.

Zakupci lokala u kojima su smeštene prodavnice, dobili su obećanje da mogu da budu mirni. Ipak, nisu dok ne dobiju zvaničnu potvrdu.

- Rekli su nam da ćemo ostati da poslujemo ovde i da je to precizirano ugovorom.

"TESNO" DO LICITACIJE

ROK za podnošenje dokumentacije veoma je kratak. Zainteresovani kupci moraju brzo da delaju kako bi stigli da do 21. avgusta, sa ispunjenim uslovima, pripreme depozit od 2.742.000 evra, podnesu prijavu i "uskoče u kovertu" za trku do Sava centra. A po kupovini za 27.420.000 evra, da u narednih pet godina za renoviranje "iskeširaju" minimum 50 miliona evra.

Foto M. Anđela

Videćemo šta će se dogoditi - kaže vlasnica salona svečanih haljina - N. K.

Pre odluke da definitivno otuđi Sava centar, Grad je imao nekoliko pokušaja javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju.

Prvi javni poziv objavljen je 2016. godine. Međutim, na taj tender pristigle su dve neobavezujuće ponude, jedna od "Delta holdinga", a druga od konzorcijuma u kojem su bili Aerodrom "Nikola Tesla", "Energoprojekt holding" i "Beogradski sajam", ali niko od njih nije dao obavezujuću ponudu.

Od tada je bilo još javnih poziva, a na poslednjem je "Delta" takođe bila zainteresovana. Iako je ispunila finansijske preduslove, nije odgovarao Gradu. Da li će u poslednji čas isplivati neki novi zainteresovani kupac, a možda i partner, ostaje da se vidi u naredne dve nedelje.

Novi vlasnik ili partner neće smeti da menja namenu jer će Sava centar dogodine postati kulturno dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri