BOLjA KUHINjA ZA 27 VRTIĆA: Bezbednija priprema i transport hrane

B. B.

07. 08. 2020. u 15:06

БОЉА КУХИЊА ЗА 27 ВРТИЋА: Безбеднија припрема и транспорт хране

Foto Beoinfo

CENTRALNA kuhinja Predškolske ustanove "Zvezdara", koja hranom snabdeva 27 vrtića, odnosno 6.700 mališana, dobila je novu fasadnu i unutrašnju stolariju.

Za sređivanje objekta, koji je juče je obišao Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, izdvojeno je 7,5 miliona dinara.

Prema rečima Gaka, radovi na centralnoj kuhinji su od posebnog značaja budući da se, osim bezbednog boravka dece u vrtićima, podjednaka važnost u Sekretarijatu pridaje i bezbednoj pripremi i transportu hrane za decu.
- Paralelno sa ovim radovima završena je i obnova fasadne i unutrašnje stolarije tri vrtića, ukupne vrednosti od 22 miliona dinara - rekao je Gak.
Direktorka Predškolske ustanove "Zvezdara" Snežana Perović rekla je da je u poslednje dve godine, saradnjom Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu sa Opštinom Zvezdara i Kancelarijom za javna ulaganja rekonstruisana, delimično ili potpuno, gotovo polovina svih vrtića na Zvezdari. Ove godine, za tekuće održavanje vrtića na Zvezdari Sekretarijat je izdvojio 75 miliona dinara, odnosno oko pet miliona evra za sve beogradske predškolske ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)