ČUVENI OBJEKAT U KOSOVSKOJ 11 BIĆE PONUĐEN PO CENI OD 297 MILIONA: Prodaje se hotel "Union"

Š.Marović

15. 05. 2024. u 17:21

AGENCIJA za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju beogradskog hotela "Union", u Kosovskoj 11, po početnoj ceni od 297 miliona dinara. Kako je navedeno u oglasu, procenjena vrednost imovine je 594 miliona dinara.

ЧУВЕНИ ОБЈЕКАТ У КОСОВСКОЈ 11 БИЋЕ ПОНУЂЕН ПО ЦЕНИ ОД 297 МИЛИОНА: Продаје се хотел Унион

Foto Google streat

Na prodaju se nudi hotel "Union" površine 2.777 kvadrata, oprema, umetničke slike, zalihe, kao i potraživanja. Prvo javno nadmetanje za prodaju hotela u samom centru prestonice zakazano je za 14. jun, a rok za uplatu i preuzimanje prodajne dokumentacije je 10. jun do 14 časova. Zainteresovani treba da do 12. juna, do 14 časova, uplate i depozit od 118,8 miliona dinara.

Hotel "Union" sazidan je 1922. godine i nalazi se u zgradi Palata "Kosovo". Prvobitni naziv objekta bio je "Union Kosovo", da bi 1939. godine promenio ime u "Union palas". Pre gotovo veka bio je jedan od najvećih hotela u glavnom gradu, a imao je 172 sobe i 241 krevet. Na samom početku rada bio je kategorisan kao hotel prvog reda, ali već 1939. je kategorisan za jednu klasu niže. Vlasnik cele Palate "Kosovo" bio je trgovac Nikola Radenković, sa dva sina. Zbog finansijskih i porodičnih problema, on je 1932. godine izvršio samoubistvo.

Na do tada najvećoj aukcijskoj prodaji od početka procesa privatizacije u Srbiji, održanoj u beogradskom Sava centru, 2002. godine, na kojoj se nudila prodaja čak 15 firmi, prodato je 70 odsto kapitala hotela "Union" za 150 miliona dinara. U nadmetanju deset učesnika za kupovinu ovog hotela, čija je početna cena bila 21 milion dinara, najvišu cenu ponudio je Milorad Majkić, tadašnji vlasnik kazina "Aleksandar".

Nakon aukcije, tadašnji ministar trgovine i turizma Slobodan Milosavljević izjavio je da je prodat prvi hotel u Srbiji u postupku privatizacije, izrazivši očekivanje da će početna investicija za revitalizaciju "Uniona" biti između milion i milion i po evra.

Vlasništvo

KAO stopostotni vlasnik hotela, u Agenciji za privredne registre vodi se Miroslav Majkić, koji je posle kupovine 80 odsto objekta 2002. godine postao stoprocentni vlasnik hotela u Kosovskoj ulici 2011. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!