MAJSTORI ZA ROBOTE I PARFEME: Osnovna škola "Oslobodioci Beograda" ima brojne vannastavne aktivnosti

B. Borisavljević

30. 03. 2024. u 14:54

OSNOVNA škola "Oslobodioci Beograda" jedina je u Srbiji koja ima potpisan protokol o saradnji sa razvojnim institutima za veštačku inteligenciju. Jedinstvena je i po "matematičkom vrtu" u dvorištu sa lekovitim biljem, ali i preduzetničkoj kompaniji "Oslobodioci", čiji su sapuni, krema za ruke, lipstik već odavno postali omiljeni među zaposlenima. Na listi vannastavnih aktivnosti im mogu zavideti i privatne škole, a đaci fakultativno mogu da uče i španski jezik.

МАЈСТОРИ ЗА РОБОТЕ И ПАРФЕМЕ: Основна школа Ослободиоци Београда има бројне ваннаставне активности

Foto: Z. Jovanović

Prema rečima Radice Karović, direktorke škole robotika se realizuje po posebnom nastavnom planu i programu. Polaznici su đaci od četvrtog do osmog razreda, a zbog velikog interesovanja učenika od septembra će im se priključiti i drugari iz trećeg razreda. Budući informatičari se sastaju svake druge subote, prave svoje robote uče se programiranju i veštačkoj inteligenciji. Veliku podršku imamo kroz saradnju sa Regionalnim centrom za talente iz Čačka.

- Veliku podršku imamo kroz saradnju sa Regionalnim centrom za talente iz Čačka - kaže Karović. - Moramo decu pripremiti za život, da budu spremni za uslove u kojima će živeti, stvarati i raditi, a sa druge strane postaviti i neke granice kada je u pitanju veštačka inteligencija.

MEDALjE

ĐACI ove škole su veoma uspešni na svim takmičenjima od opštinskih do republičkih.

Među prva tri mesta su po znanju iz matematike, srpskog jezika, fizike, hemije, francuskog, ruskog, šaha...

U saradnji sa Institutom "Josif Pančić", koji je donirao sadnice u dvorištu je zasađen "matematički vrt". Lekovito bilje je zasađeno u tri geometrijska oblika - trougao, kvadrat i krug. Deca sama beru i suše listove žalfije, ruzmarina koji se koriste za čajeve, ali i za pravljenje kozmetičkih proizvoda.

- Naši učenici osmog razreda zajedno sa profesorkom hemije prave čitavu paletu kozmetičkih proizvoda, koji koriste svi zaposleni - navodi Karović. - Omiljeni su parfemi "Oslobodilac" i "Beograđanka", sapuni od aktivnog uglja, krema za ruke, balzam za usne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)