VODA SAMO KAO TEHNIČKA: Dezinfikovana mreža u Cvetanoj ćupriji, postepeno priključenje potrošača

B.B.

28. 12. 2023. u 11:36

NAKON dezinfekcije ulične vodovodne mreže u Cvetanovoj ćupriji, dobijeni rezultati analiza uzoraka vode odgovaraju Pravilniku o dezinfekciji i pregledu vode za piće.

ВОДА САМО КАО ТЕХНИЧКА: Дезинфикована мрежа у Цветаној ћуприји, постепено прикључење потрошача

Foto: I. M./GU Vlasotince

 Kako je saopštio JP "Vodovod i kanalizacija" ekipe ovog preduzeća i dalje rade na dezinfekciji priključaka i započinju sukcesivno priključenje potrošača.

- Po dobijanju vode, potrošači je u ovom trenutku mogu koristiti samo za ispiranje toaleta - upozoravaju iz "Vodovoda". - O svim daljim koracima potrošači će biti pravovremeno obavešteni.

Da podsetimo, u subotu su potrošači isključeni sa vodovoda, jer je u zoni kvara utvrđeno da postoji dotok vode fekalnog sadržaja. Reč je o ulici dužine oko tri kolometra, koja povezuje naselja Veliki Mokri Lug i Medaković 3.

 - Tek nakon dobijanja rezultata analiza fizičko-hemijske i bakteriološke ispravnosti vode steći će se uslovi za nastavak urednog snabdevanja vodom potrošača - upozorili su iz "Vodovoda". - Zdravlje potrošača i sigurnost snabdevanja vodom nam je na prvom mestu.

Do uspostavljanja urednog snabdevanja vodom, na ovoj lokaciji je postavljen dovoljan broj auto-cisterni sa pijaćom vodom za najnužnije potrebe.

Bez vode su potrošači u sledećim ulicama - od Česmica do Braće Srnić, Pavla Savića, Jovana Belića, Alberta Vaisa, Tome Zdravkovića, Olimpijskoj, Dušana Jakšića, Svete Nedelje, Mihajla Kostića Pljake, Tanaska Rajića, Generala Božidara Jankovića, Slobodana Vitanovića i Starim vinogradima od broja 1 do broja 20.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ovoj ulici počeli su polovinom decembra u ukupnoj dužini od 4,2 kilometra. Rok za završetak je osam meseci, a ukupna vrednost investicije koju finansira Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je 240 miliona dinara. Paralelno sa izgradnjom kanalizacije biće obavljena i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave