ŠAPIĆ OBIŠAO RADOVE NA MAGISTRALNOM VODOVODU MAKIŠ-MLADENOVAC: Obećan završetak pete faze radova do marta 2024. godine (FOTO)

Novosti onlajn

16. 11. 2023. u 12:20

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas naselje Pudarci u opštini Grocka, gde se izvode završni radovi na izgradnji magistralnog vodovoda Makiš-Mladenovac.

ШАПИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА МАГИСТРАЛНОМ ВОДОВОДУ МАКИШ-МЛАДЕНОВАЦ: Обећан завршетак пете фазе радова до марта 2024. године (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

Šapić je podsetio da je taj projekat star više od 20 godina, kojim treba da se sa gradskom pijaćom vodom pokriju prigradske opštine Grocka, Mladenovac, Sopot, ali i delovi Voždovca i Zvezdare. 

–Ovo je jedan od kapitalnih projekata za grad Beograd, koji će obezbediti gradsku pijaću vodu za više od 240.000 ljudi. Projekat realizacije ima sedam faza radova, a mi smo sada došli u petu fazu, koja pokriva delove opštine Grocka, odnosno naselja Pudarci, Umčari i Živkovac. Sada se radi 19 kilometara mreže koja ide dalje ka Zaklopači. Takođe se stiču uslovi da sva ova naselja budu priključena sekundarnom mrežom na gradski vodovodni sistem – naveo je Šapić.

On je najavio završetak tog dela radova do marta 2024. godine.

–Sada imamo obećanje izvođača radova da će isti biti završeni do aprila 2024. godine, dok se paralelno sa ovim primarnim vodovodom radi i sekundarna mreža ka svim ovim naseljima. Poštuju se zacrtani rokovi od kada se nalazim na čelu Grada Beograda. Ispratićemo ove radove, kako bismo završili predviđene poslove do marta naredne godine. Važno je da se vidi da već sada ulazimo u završnu fazu radova, uključujići i naselja Pudarci i Umčari. Posle tih radova, oni se nastavljaju ka Mladenovcu i time ćemo sa tim centralnim vodovodom pokriti ceo Mladenovac, a potom Sopot – najavio je Šapić.

On je zaključio da je ovaj projekat prioritetan za grad Beograd, a da će bolja preraspodela novca u gradskom budžetu obezbediti dovoljno sredstava za ovakve i slične projekte.

BONUS VIDEO: Šapić - Ne mogu da ne priznaju da se u Beogradu radi više nego ikada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave