MREŽA DUGA OKO 150 KILOMETARA: Na javnom uvidu plan za gasifikaciju delova opštine Rakovica i obuhvaćeno je 15 ulica u ovom delu grada

A. Z. K.

10. 11. 2023. u 14:17

NA JAVNOM uvidu će do 28. novembra pred Beograđanima biti Plan detaljne regulacije za gasifikaciju delova opštine Rakovica.

МРЕЖА ДУГА ОКО 150 КИЛОМЕТАРА: На јавном увиду  план за гасификацију делова општине Раковица и обухваћено је 15 улица у овом делу града

Foto: Novosti arhiva

Ovim dokumentom obuhvaćeno je oko 15 rakovičkih ulica i delovi Miljakovca, Stare Rakovice i Kneževca. U opštini kažu da među građanima vlada veliko interesovanje da svoje domove priključe na novi sistem grejanja koji bi obuhvatio više od 150 kilometara teritorije.

Ovim planom obuhvaćen je deo uz ulice Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Ulice oslobođenja, Patrijarha Pavla, Vukasovićeve, Borske, Pere Velimirovića, Bahtijara Vagabzade, Banjički put, Hasanaginičine, Petra Konjovića, Vareške, Stanoja Simića, Miška Kranjca i Guslara Peruna.

 Zvezdara i Novi Beograd

OSIM u Rakovici, gasifikacija je planirana i u opštinama Zvezdara i Novi Beograd. Zvezdara bi trebala da dobije 134 kilometra gasovodne mreže, što će pokriti celu teritoriju ove prestoničke opštine toplovodom. Na Novom Beogradu u planu je da se ovaj sistem uvede u dužini od 106 kilometara. Mogućnost da se priključe na ovu mrežu mogli bi da dobiju stanovnici u blokovima 13, 18, 25 i 64. Osim toga, na novi sistem mogli bi da se priključe Novobeograđani koji žive kod Ušća, Tošinog bunara, Bežaniji 2, Ledinama, na Bežaniji i Bežanijskoj kosi.

- U plan je uključen i deo naselja Miljakovac, između Borske i Ulice šeste ličke divizije i između Borske, Vukasovićeve, Ivana Mičurina, Prve šumadijske brigade i Čelebićke - navodi se u Planu detaljne regulacije. - Zahvaćena je i zona između Bulevara patrijarha Pavla, Tavčareve i produžetka njenog produžetka. Plan obuhvata i deo teritorija koje pripadaju Staroj Rakovici i Kneževcu u površini od oko 63 hektara.

U GO Rakovica apeluju na sugrađane da 28. novembra pogledaju plan i da dostave svoje predloge za dopunu ovog plana u pisanom obliku koji će biti dostavljeni radnoj grupi zaduženoj za gasifikaciju ove opštine.

- Nakon usvajanja PDR u Skupštini grada Beograda, pristupiće se pribavljanju građevinskih dozvola za distributivnu gasovodnu mrežu i merno-regulacionu stanicu - rekli su za "Novosti" u GO Rakovica. - Operator distributivnog sistema JP "Srbijagas" započeće izgradnju sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)