U VOZILIMA I 400 APARATA ZA KARTE: Nastavlja se modernizacija javnog gradskog prevoza u Beogradu

A. Z. K.

31. 10. 2023. u 22:15

U VOZILIMA javnog gradskog prevoza postavljaju se uređaji preko kojih građani kartu mogu da plate karticama, a do sada je postavljeno više od 400 aparata.

У ВОЗИЛИМА И  400 АПАРАТА  ЗА КАРТЕ: Наставља се модернизација јавног градског превоза у Београду

Beoinfo

Kako je najavio prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić, u narednom periodu Beograđani će biti u prilici da na ovaj način nabave kartu u 1.000 autobusa koji saobraćaju na najferkventnijim gradskim linijama.

Ideja gradskih vlasti je da se ovakvi aparati nađu u svim vozilima javnog prevoza.

- Putnici nemaju nikakav kontakt sa vozačem, a uređaji su postavljeni iza ili pored njega u zavisnosti od tipa vozila - rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić. - Građani na uređaju biraju željenu kartu i zonu, a po izvršenom plaćanju karticom oni dobijaju papirnu kartu koju otcepljuju.

Građani koji žele da kupe kartu uz pomoć ovih aparata koji su postavljeni u vozilima, svoju platnu karticu treba da prislone na narandžasti deo aparata. I strancima je dostupan ovaj način nabavke karte za prevoz, jer je procedura ispisana i na engleskom jeziku. Gradonačelnik je rekao za "Tanjug" da je ovo jedan od najjednostavnijih načina kupovine karte za prevoz i da su se javili pojedini evropski gradovi kako bi preuzeli ovaj sistem naplate.

Info-table na stanicama

GRADSKE vlasti najavile su i postavljanje info-tabli na prestoničkim stajalištima. Ovi paneli obaveštavaće putnike o tome koje linije dolaze na stanicu, minuti koji su potrebni do dolaska autobusa, kao i broj stanica koje treba da pređe. Grad je započeo postavljanje ovih info-tabli, u prvoj fazi biće ugrađeno ukupno 1.000 displeja, a plan je da se u naredne dva godine uradi još 2.000 istih.

Osim novih aparata koji će biti postavljeni u većem broju vozila javnog gradskog prevoza putnici mogu da nabave kartu na nekoliko načina. Karte se mogu pazariti na više od 600 trafika koje se nalaze u blizini stajališta, na prodajnim mestima JKP "Naplata prevozne usluge", slanjem SMS poruke ili preko aplikacije "Beograd plus".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu