RADOVI ZA BOLJI KVALITET ŽIVOTA: U Lazarevcu pokrenuti brojni važni i veliki projekti

A. Z. K.

28. 10. 2023. u 20:20

ULICA Stefana Nemanje u Lazarevcu rekonstruisana je u dužini od 820 metara.

РАДОВИ ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА: У Лазаревцу покренути бројни важни и велики пројекти

GO Lazarevac

Osim toga građani koji žive u ovoj ulici dobili su sređene prilaze svojim domovima, a sređene su šahte i slivnici. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih projekata u ovoj prestoničkoj opštini.

Prema rečima predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića, uređenje Ulice Stefana Nemanje predstavlja važan korak u unapređenju infrastrukture u ovom delu Beograda.

GO Lazarevac

 

- Osim što je asfaltirana ulica i uređeni prilazi, radilo se i na kanalizacionoj mreži, a sređena je 31 šahta i deset slivničkih veza - rekao je Stević. - Sređivanje ove mreže smanjiće rizik od poplava i stvara sigurnije okruženje za stanovnike. Novi asfalt značajno će doprineti poboljšanju kvaliteta saobraćaja i povećaće bezbednost na ovoj deonici. Sređeno je i 50 prilaza ka domaćinstvima, a onima koji žive u ovoj ulici značajno je olakšan pristup domovima.

U ovoj beogradskoj opštini sprovode se mnogobrojni radovi, a među njima su i dva velika infrastrukturna projekta izgradnja pijace i trga sa podzemnom garažom. Glavni cilj radova u Lazarevcu je da se poboljša životni standard na obodu prestonice. Iako je izgradnja garaža trebalo da bude završena još prošle godine, firma koja je radila na ovom projektu je propala i tako je posao ostao u zaostatku.

Sređivanje osmoletki

VELIKI broj projekata pokrenuti su prethodnih godina u ovoj beogradskoj opštini. U planu je i da započnu radovi na OŠ "Vojislav Loka Savić", kao i na OŠ "Knez Lazar". Naredne godine planirano je i ugovaranje radova na izgradnji fiskulturne sale za dve tehničke škole. Neki od projekata koji su okončani u prethodnom periodu su obnova Železničke ulice, Ulice Milovana Lazarevića i Dimitrija Tucovića.

Raspisana je nova nabavka i direkcija će pokušati da što pre nađe izvođača. Zastoj u radovima na izgradnje garaže blokira čitav centar opštine. Nadležni očekuju da će posao biti nastavljen do kraja godine.

Očekuje se i da nova pijaca će takođe promeniti okruženje i uvešće se red u ovaj deo Lazarevca. Izgradnja tržnice trebalo bi da bude završena do proleća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona