OČIŠĆENO IZLETIŠTE „PERILO“: Akcija „Čisto iz ljubavi“ u Obrenovcu

Lj.P.

18. 09. 2023. u 15:26

ČLANOVI novodsadskog Humanitarno-ekološkog udruženja „Čepom do osmeha“, zajedno sa Vaterpolo savezom Srbije i građanima Obrenovca, ukupno 38 volontera, čistili su od smeća priobalje reke Save, odnosno rejon poznatog gradskog izletišta „Perilo“ u Obrenovcu.

ОЧИШЋЕНО ИЗЛЕТИШТЕ „ПЕРИЛО“: Акција „Чисто из љубави“ у Обреновцу

FOTO: Čepom do osmeha

U ovoj akciji, prema rečima Vanje Petković, predsednice novosadskog udruženja, uklonjen je sav otpad koji su neodgovorni pojedinci ostavili za sobom na prelepoj plaži.

- Globalni cilj ciklusa „Čisto iz ljubavi“ je uklanjanje plastičnog otpada iz reka i drago mi je što smo doprineli njenoj realizaciji – kazala je Petkovićeva. - Frapantan je podataka da se svakoga dana iz Dunava u Crno more ulije oko četiri tone plastike. Uputila bih apel svim građanima da ne stvaraju otpad dok borave u prirodi.

U okviru dosadašnjeg ciklusa, prikupljeno je ukupno 2.045 kilograma otpada, od čega 1.798 kilograma kolmunalnog i 247 kilograma reciklabnog otpada. Prikupljeno je 85 kilograma stakla, 130 kilograma pet ambalaže i plastike, 17 kilograma limenki i oko 15 kilograma papira.

Sav reciklabni otpad ide u humanitarne svrhe, odnosno, prikupljena sredstva će se iskoristiti za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Eko-karavan nastavlja sa akcijom „Čisto iz ljubavi“, a sledeća destinacija im je Bečej, a do kraja ciklusa i Vrbas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)