REMEK DELA KAMERNE MUZIKE: Najtalentovaniji maldi evropski muzičari pred našom publikom

B.B.

10. 08. 2023. u 11:30

MLADI talenti iz čitave Evrope predstaviće remek-dela kamerne muzike u utorak, 15. avgusta u 19 časova u Galeriji SANU.

РЕМЕК ДЕЛА КАМЕРНЕ МУЗИКЕ: Најталентованији малди европски музичари пред нашом публиком

Foto: Skupština grada


 Kako je saopštio Kulturni centar Beograda, najtalentovaniji mladi evropski muzičari polaznici su Međunarodne akademije kamerne muzike "Koluvio" (Colluvio) u Beogradu. Turneja je počela na imanju Gut Horneg u Južnoj Štajerskoj (Austrija), gde se studenti susreću prvi put, a tradicionalno se završava u našoj prestonici, saopštavaju iz ovog centra.
 Ove godine u planu su koncerti u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji, a kamerne ansamble čine muzičari iz Nemačke, Turske, Srbije, Norveške, Ukrajine, Hrvatske, Kanade, Španije i Južne Koreje. Muzički program ove manifestacije činiće remek-dela kamerne muzike Betovena, Mendelsona i Forea.
"Koluvio" (Colluvio) je radionica kamerne muzike u okviru koje od 2001. godine zajedno sviraju izuzetni mladi talenti. U sastavu od devet do dvanaest odabranih muzičara iz čitavog sveta, oni tokom desetodnevne majstorske radionice i intenzivne međunarodne turneje uspevaju da pripreme za koncertno izvođenje neka od najkompleksnijih dela kamerne muzike zahvaljujući njihovom visokom muzičkom nivou i metodi radionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)