NAJVIŠE BEBA ROĐENO JE U JANUARU: U prvih šest meseci sklopljen isti broj brakova kao i prošle godine

A. Z. K.

31. 07. 2023. u 20:39

OD početka godine u prestonici su rođene 9.693 bebe, najviše mališana rođeno je tokom januara, a prinove su stigle u 1740 prestoničkih domova.

НАЈВИШЕ БЕБА РОЂЕНО ЈЕ У ЈАНУАРУ:  У првих шест месеци склопљен исти број бракова као и прошле године

FOTO: Arhiva novosti

Prema podacima Sektora statistike pri Sekretarijatu za upravu, u prvih šest meseci ove godine manje je preminulih nego prošle godine u isto vreme. I ove i prošle godine za prvih šest meseci sklopljen je isti broj brakova, ali je nažalost razvoda bilo više tokom 2023. godine.

U prvih šest meseci prošle godine u Beogradu je rođeno 9709 beba, što je 16 mališana više nego ove. Iako je u januaru bilo najviše mališana (1740), najmanje dece rođeno je tokom aprila, 1441. Prošle godine januar je bio jedan od "najslabijih" meseci po broju rođenih beba.

- Od početka godine u Beogradu je preminulo 11.692. osobe, dok je u istom periodu prošle godine umrlo oko 2000 više građana - navodi se u izveštajima. - Iako je u januaru ove godine rođeno najviše beba, to je i mesec kada je najviše Beograđana preminulo (2218). I prošle godine je januar bio mesec sa najviše preminulih. Dve opštine imale su veliki broj preminulih skoro svakog meseca, a to su Savski venac i Zemun.

Preminulo i 87 stranaca

OD početka godine u Beogradu su se dogodila 23 ubistva. Što se tiče nesrećnih slučajeva čak 66 građana je izgubilo život. Na samoubistvo se odlučio čak 71 Beograđanin. Prema podacima Sektora za statistiku u našem gradu i 87 državljana sa stranim pasošem je preminulo.

Što se tiče onih koji su se odlučili da stanu "na ludi kamen", brojka je ista kao i prošle godine u prvih šest meseci - 3549. Nažalost, ove godine je bilo oko 70 razvoda više nego 2022. godine.

- Najviše parova sklopilo je brak u maju (979), a i prošle godine je ovaj mesec bio najpopularniji među mladencima, ali je tada sklopljeno 1059 brakova - navodi se u izveštajima. - Razvoda je od početka godine najviše bilo u aprilu - 279. Najviše razvoda u Beogradu bilo je na opštinama Palilula gde ih je skoro svakog meseca bilo po 30. Veliki broj Zvezdaraca i Voždovčana takođe se odlučivao da stavi tačku na svoj brak. Najmanje brakova je okončano u Sopotu, Starom gradu i Surčinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)