KILOGRAM VIŠANJA 160 DINARA: Uprkos kiši ponuda voća i povrća pijaci Zeleni venac juče je bila odlična

T.N.

17. 06. 2023. u 10:31

VELIKE padavine koje su zadesile prestonicu ovih dana nisu sprečile juče nakupce da prodaju svoje sveže namernice na pijacama, pa je zato pijaca na Zelenom vencu bila prava adresa kupovinu. Ponuda voća i povrća je bila odlična.

КИЛОГРАМ ВИШАЊА 160 ДИНАРА:  Упркос киши понуда воћа и поврћа пијаци Зелени венац јуче је била одлична

Privatna arhiva

Na tezge su iz okoline Smederava stigle prve višnje, a Beograđani su ih najviše kupovali. Kilogram ovog voća iznosi u proseku 160 dinara. Takođe, novina na pijaci na Zelenjaku bila je i slatka dinja čija cena iznosi od 160 do 220 dinar apo kilogramu.

Kupovale su se trešnje, a cena im je nešto niža u odnosu na prethodni period. Za kilogram potrebno je izdvojiti u proseku 250 dinara, dok je prošli petak za isto voće bilo potrebno čak i do 400 dinara. Jagode već neko vreme imaju "stabilnu" cenu, pa je za njih potrebno oko 300 dinara.

Bobičasto voće, maline i gajene borovnice, imaju istu cenu kao i u toku prethodne nedelje. Za kilogram malina potrebno je 800 dinara, dok kilogram sitnih borovnica iznosi 1.500.

Cena kajsija je ovog petka iznosila 350 dinara po kilogramu, dok je prošle sedmice bila 50 dinara niža, ipak Beograđani su ih kupovali bez obrzira na cenu.

Na tezgama na Zelenjaku pojavio se i prvi kukur šećerac, a prodaje se po komadu. Cena iznosi 80 dinara, a nakupci prave "akciju" te prodaju tri komada po ceni od 200 dinara. Najviše se prodavao paradajz čija cena se kreće od 200 do 400 dinara.

Tražili su se i mladi krompirić, kojih ima na skoro svakoj tezgi, a kilogram ovog povrća iznosi u proseku 150 dinara. Svež krastavac mogao se kupiti po ceni od 100 dinara, dok je veza zelene salate i mladog luka koštala u proseku od 50 do 80 dinara.

Tek će se osetiti posledice kiše

NA TEZGAMA je juče bilo svežeg voća i povrća, a kako su objasnili nakupci kiše koje padaju ovih dana tek će uticati na ponudu voća i povrća. - Ne pitajte me ništa, ovo je strašno, kiša će nam sve uništiti. Ovo što sam danas donela na tezgu je ubrano prethodnih dana kada još nije padala kiša, pa se zato zadržalo, ali pitanje je šta će ostati posle kiše - kaže baka Rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)